Сегодня : 19 июля, 2019 года, пятница
Баннер
Баннер
Статьи по медицине.


Чорниця: чому її ягоди потрібно їсти щодня PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Чорниця: чому її ягоди потрібно їсти щодня

Чорниця — одна з найбільш поживних ягід.

Якщо ви стежите за блогами моделей у соцмережах, то певно знаєте, як сильно вони люблять смузі з чорницею, насінням чіа або льону і спіруліною. Що об'єднує всі ці продукти? Неймовірні корисні властивості, які перетворили їх у суперфуди, інформує Ukr.Media.

Сьогодні розповімо про корисні властивості чорниці.

Чорниця допомагає зберегти здоров'я мозку

Дослідження в Annals of Neurology показало, що антоціани в чорниці можуть сповільнювати старіння мозку до 2,5 років. Дослідники з Гарварду виміряли когнітивну функцію у 16 010 учасників у віці 70 років і старше в дослідженні здоров'я медсестер. На підставі дієтичних опитувань вони прийшли до висновку, що споживання більшої кількості чорниці уповільнює зниження когнітивних функцій до 2,5 років.

Це працює і для молоді. У перехресному дослідженні в журналі Nutrition 14 дітей у віці від 8 до 10 років вживали чорничний напій або плацебо. Через дві години вони проходили набір з п'яти когнітивних тестів. Чорничний напій значно поліпшив показники когнітивної активності. Так що, якщо хочете зберегти здоров'я і молодість мозку, додайте чорницю в свій раціон. Цікаво, що всі корисні властивості чорниці зберігаються і при заморожуванні. А це означає, що ви можете додавати заморожену ягоду в свої смузі хоч цілий рік.

Чорниця містить мало калорій, але високі рівні поживних речовин

Чорниця — одна з найбільш поживних ягід. Порція чорниці в 1 склянці (148 грам) містить:

  • Клітковина: 4 грама
  • Вітамін С: 24% від рекомендованої денної норми (РДН)
  • Вітамін К: 36% від РДН
  • Марганець: 25% від РДН

В ягодах також міститься близько 85% води.

При цьому калорійність чорниці на 100 г продукту становить всього 44 калорії.

Поживна цінність: білки — 1,1 г, жирів — 0,6 г, вуглеводи — 7,6 г.

Це робить чорницю одним з найбільш корисних дієтичних продуктів. Тому не дивно, що моделі готові співати оди цій ягоді. Вживаючи ягоду щодня, ви наситите організм величезною кількістю вітамінів і поживних речовин, при цьому не суттєво збільшуючи калорійність свого раціону. Ну принадність, чи не так?

Чорниця може захистити від старіння і раку

Як і насіння чіа, чорниця багата антиоксидантами, тільки вона містить їх в рази більше ніж будь-які інші фрукти, овочі і ягоди. Антиоксиданти захищають організм від вільних радикалів, які є нестабільними молекулами і можуть пошкодити клітини, сприяючи старінню і виникненню хвороб, таких як рак.

Вважається, що чорниця володіє одним з найвищих рівнів антиоксидантів серед всіх поширених фруктів і овочів. Основні антиоксидантні з'єднання в ягодах належать до сімейства поліфенолів, званих флавоноїдами. Одна група флавоноїдів, зокрема антоцианіни, допомагають захистити клітини ДНК від поломок, викликаних вільними радикалами. Тому чорниця сприяє захисту організму від багатьох хвороб, а також від передчасного старіння.

Чорниця захищає холестерин в крові від пошкодження

Окисне пошкодження не обмежується вашими клітинами і ДНК. Коли «поганий» холестерин ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ) окислюється — це теж не дуже добре. Насправді, окислення «поганого» холестерину ЛПНЩ є важливим кроком на зустріч серцевих захворювань. Антиоксиданти в чорниці тісно пов'язані зі зниженням рівня окислених ЛПНЩ. Це робить ягоду дуже корисною для серця.

За даними досліджень щоденна порція чорниці в 50 грамів знижує окислення ЛПНЩ на 27% протягом восьми тижнів у людей з ожирінням і надмірною вагою.

Інше дослідження показало, що вживання 75 грамів чорниці з основним прийомом їжі значно знижує окислення «поганого» холестерину ЛПНЩ.

Ягоди захищають легені

Антоціани у чорниці також захищають легені з плином років. Дослідження, проведене в Американському журналі клінічного харчування на 839 літніх людей показало, що у людей, які вживали дві або більше порції чорниці на тиждень (75-150 г) легені функціонували на 37, 9% краще ніж у тих, хто не вживав ягоди або їв дуже мало чорниці.

Чорниця може зменшити м'язовий біль після вправ

Напружені фізичні вправи можуть привести до м'язових болів і втоми. Частково це викликано локальним запаленням і окислювальним стресом в м'язовій тканині. Смузі з чорницею після тренування або ягоди в чистому вигляді можуть зменшити пошкодження, яке відбувається на молекулярному рівні, зводячи до мінімуму болючість і знижену продуктивність м'язів.

Загалом, чорниця точно корисна для вашого організму.

 
Чорниця: чому її ягоди потрібно їсти щодня PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Чорниця: чому її ягоди потрібно їсти щодня

Чорниця — одна з найбільш поживних ягід.

Якщо ви стежите за блогами моделей у соцмережах, то певно знаєте, як сильно вони люблять смузі з чорницею, насінням чіа або льону і спіруліною. Що об'єднує всі ці продукти? Неймовірні корисні властивості, які перетворили їх у суперфуди, інформує Ukr.Media.

Сьогодні розповімо про корисні властивості чорниці.

Чорниця допомагає зберегти здоров'я мозку

Дослідження в Annals of Neurology показало, що антоціани в чорниці можуть сповільнювати старіння мозку до 2,5 років. Дослідники з Гарварду виміряли когнітивну функцію у 16 010 учасників у віці 70 років і старше в дослідженні здоров'я медсестер. На підставі дієтичних опитувань вони прийшли до висновку, що споживання більшої кількості чорниці уповільнює зниження когнітивних функцій до 2,5 років.

Це працює і для молоді. У перехресному дослідженні в журналі Nutrition 14 дітей у віці від 8 до 10 років вживали чорничний напій або плацебо. Через дві години вони проходили набір з п'яти когнітивних тестів. Чорничний напій значно поліпшив показники когнітивної активності. Так що, якщо хочете зберегти здоров'я і молодість мозку, додайте чорницю в свій раціон. Цікаво, що всі корисні властивості чорниці зберігаються і при заморожуванні. А це означає, що ви можете додавати заморожену ягоду в свої смузі хоч цілий рік.

Чорниця містить мало калорій, але високі рівні поживних речовин

Чорниця — одна з найбільш поживних ягід. Порція чорниці в 1 склянці (148 грам) містить:

  • Клітковина: 4 грама
  • Вітамін С: 24% від рекомендованої денної норми (РДН)
  • Вітамін К: 36% від РДН
  • Марганець: 25% від РДН

В ягодах також міститься близько 85% води.

При цьому калорійність чорниці на 100 г продукту становить всього 44 калорії.

Поживна цінність: білки — 1,1 г, жирів — 0,6 г, вуглеводи — 7,6 г.

Це робить чорницю одним з найбільш корисних дієтичних продуктів. Тому не дивно, що моделі готові співати оди цій ягоді. Вживаючи ягоду щодня, ви наситите організм величезною кількістю вітамінів і поживних речовин, при цьому не суттєво збільшуючи калорійність свого раціону. Ну принадність, чи не так?

Чорниця може захистити від старіння і раку

Як і насіння чіа, чорниця багата антиоксидантами, тільки вона містить їх в рази більше ніж будь-які інші фрукти, овочі і ягоди. Антиоксиданти захищають організм від вільних радикалів, які є нестабільними молекулами і можуть пошкодити клітини, сприяючи старінню і виникненню хвороб, таких як рак.

Вважається, що чорниця володіє одним з найвищих рівнів антиоксидантів серед всіх поширених фруктів і овочів. Основні антиоксидантні з'єднання в ягодах належать до сімейства поліфенолів, званих флавоноїдами. Одна група флавоноїдів, зокрема антоцианіни, допомагають захистити клітини ДНК від поломок, викликаних вільними радикалами. Тому чорниця сприяє захисту організму від багатьох хвороб, а також від передчасного старіння.

Чорниця захищає холестерин в крові від пошкодження

Окисне пошкодження не обмежується вашими клітинами і ДНК. Коли «поганий» холестерин ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ) окислюється — це теж не дуже добре. Насправді, окислення «поганого» холестерину ЛПНЩ є важливим кроком на зустріч серцевих захворювань. Антиоксиданти в чорниці тісно пов'язані зі зниженням рівня окислених ЛПНЩ. Це робить ягоду дуже корисною для серця.

За даними досліджень щоденна порція чорниці в 50 грамів знижує окислення ЛПНЩ на 27% протягом восьми тижнів у людей з ожирінням і надмірною вагою.

Інше дослідження показало, що вживання 75 грамів чорниці з основним прийомом їжі значно знижує окислення «поганого» холестерину ЛПНЩ.

Ягоди захищають легені

Антоціани у чорниці також захищають легені з плином років. Дослідження, проведене в Американському журналі клінічного харчування на 839 літніх людей показало, що у людей, які вживали дві або більше порції чорниці на тиждень (75-150 г) легені функціонували на 37, 9% краще ніж у тих, хто не вживав ягоди або їв дуже мало чорниці.

Чорниця може зменшити м'язовий біль після вправ

Напружені фізичні вправи можуть привести до м'язових болів і втоми. Частково це викликано локальним запаленням і окислювальним стресом в м'язовій тканині. Смузі з чорницею після тренування або ягоди в чистому вигляді можуть зменшити пошкодження, яке відбувається на молекулярному рівні, зводячи до мінімуму болючість і знижену продуктивність м'язів.

Загалом, чорниця точно корисна для вашого організму.

 
Їжте щодня ложку меду з корицею PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Їжте щодня ложку меду з корицею. І ось, що буде з вашим тілом.

Мед з корицею створюють речовини, здатні надати допомогу організму в багатьох ситуаціях.

Їжте щодня ложку меду з корицею. І ось, що буде з вашим тілом.., інформує Ukr.Media.

Мед з корицею створюють речовини, здатні надати допомогу організму в багатьох ситуаціях. Взяті окремо, ці два природних елементи завжди вважалися дуже корисними для здоров'я.

Мед Результат напруженої роботи бджіл, справжній природний антибіотик, який містить в собі безліч вітамінів.

Кориця

Кориця багата антиоксидантами, стимулює імунну систему, дезінфікує кишечник, бадьорить, покращує травлення, є відмінним засобом від застуди та діареї.

Але не перестарайтеся, тому що велика кількість кориці може бути токсичною для печінки і нирок, а також взаємодіяти з деякими ліками (наприклад, з нестероїдними протизапальними засобами). Лікарі рекомендують вживати не більше 3 грамів на день.

А тепер детальніше про користь прийому меду і кориці.

• Дуже добре позначається на здоров'ї серця.

Додати в банку з медом кілька столових ложок кориці і ретельно перемішати до отримання однорідної маси. Щоранку на сніданок з'їдати шматочок хліба або печива, намазані медом з корицею.

Наслідки ви скоро помітите. Ця суміш здатна знизити рівень холестерину, а також знижує ризик повторного інфаркту. Нормалізує серцебиття, зміцнює артерії і вени, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.

• Допомагає вилікувати артрит.

Додайте в чашку теплої води 2 столові ложки меду і половину столової ложки порошку кориці.

Пийте рано вранці натщесерце та ввечері перед сном. Дослідження, проведене вченими з Копенгагенського університету за участю 200 добровольців, які страждають від хронічного артриту, показало, що в результаті регулярного вживання цього напою 75 пацієнтів відчули зниження болю вже через тиждень.

Через місяць всі 200 пацієнтів успішно позбулися болю і почали ходити без проблем.

• Допомагає боротися з інфекціями нирок і сечового міхура.

У склянку теплої води потрібно додати столову ложку меду і дві чайні ложки порошку кориці і розмішати.

Пити двічі на день, вранці натщесерце і після обіду. Ця суміш має потужну антибактеріальну дію, адже мед - це природний антибіотик, який протягом короткого часу вбиває бактерії.

• Чудовий засіб від застуди.

Для лікування застуди, кашлю додайте в склянку теплої води столову ложку меду і щіпку кориці, і пийте кілька разів на день до покращення стану.

• Зміцнює імунну систему.

Регулярне вживання тієї ж суміші, що готується для поліпшення здоров'я серця, зміцнює білі кров'яні клітки, що захищає організм від бактерій і вірусів і, таким чином, захищає від хвороб.

• Допомагає схуднути.

Розчиніть в склянці води столову ложку меду і половину ложки кориці і пийте кожен день за півгодини до сніданку і за півгодини до відходу до сну. Втрата ваги гарантована.

• Знижують рівень холестерину.

Розчиніть в половині літра води 2 столові ложки меду і 1 столову ложку кориці. Цей напій можна пити три рази на день. Протягом короткого часу рівень холестерину знижується до 10%, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.

 
Користь і шкода абрикосів для здоров'я PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Користь і шкода абрикосів для здоров'я

Абрикос — це не тільки смачний фрукт, але і дуже корисний. У ньому міститься цілий ряд корисних речовин, необхідних людському організму. Варто враховувати й те, що абрикоси можуть нашкодити здоров'ю.

У самий розпал сезону абрикос дуже важливо поговорити про їх користь і калорійності. Соковиті, яскраві, ароматні абрикоси з'явилися на території Європи з легкої руки великого завойовника Олександра Македонського. Саме він вивіз 3000 саджанців з Вірменії в Елладу, звідки сонячний фрукт поширився по всьому континенту, інформує Ukr.Media.

Користь абрикоса для здоров'я людини незаперечна. Шкода мінімальна при обліку невеликої кількості протипоказань. Крім цього, низька калорійність абрикос дозволяє віднести їх до дієтичних фруктів, які успішно включені в багато програм схуднення.

Крім цього, в абрикосах міститься винна, яблучна і лимонна кислота. Вони виводять шкідливі сполуки, шлаки, усувають надлишок солей. Позитивно впливають на функції травлення, покращують зір, спалюють вуглеводи, попереджають появу злоякісних пухлин.

У чому ще користь абрикос

Величезна кількість корисних речовин робить абрикоси одним з найбільш корисних для здоров'я фруктів. Однак, щоб уникнути можливої шкоди для організму, бажано вживати не більше 4-6 плодів на добу. Якщо ви включите їх в свій щоденний раціон, абрикоси налагодять роботу багатьох органів і систем.

Фрукти здатні:

  • підвищити рівень гемоглобіну, нормалізувати склад крові;
  • запобігати захворюванню щитовидної залози;
  • відновити функції серцево-судинної системи, м'яко знизити високий артеріальний тиск, попередити патології серця;
  • знизити концентрацію холестерину, зупинити відкладення судинних бляшок на стінках;
  • поліпшити зір;
  • нормалізувати травлення, позбутися від хронічних запорів, відновити корисну мікрофлору в кишечнику;
  • вивести токсичні сполуки та шлаки;
  • налагодити функції підшлункової залози, печінки, жовчного міхура, нирок;
  • запобігти появі злоякісних новоутворень;
  • прискорити відходження мокротиння при кашлі;
  • поліпшити пам'ять, концентрацію, розумову діяльність;
  • налагодити функції імунної та нервової системи.

Дітям досить з'їдати 1-2 плоди в день, щоб запобігти авітаміноз, зміцнити серце, імунітет, посилити мозкову активність і стабілізувати роботу нервової системи.

Якщо ви ведете боротьбу із зайвими кілограмами, корисний фрукт стане вашим першим помічником. Калорійність абрикос всього 44 ккал на 100 грамів продукту.

Протипоказання абрикос

На жаль, ідеального фрукта не буває, і абрикос може принести здоров'ю не тільки користь, але і шкоду. Щоб цього не сталося, переконайтеся, що у вас відсутні протипоказання до вживання соковитих плодів:

  • цукровий діабет;
  • підвищена кислотність шлунка;
  • гастрит;
  • «слабкий» шлунок (висока ймовірність появи діареї, яка спричинить зневоднення організму);
  • гепатит і збої в роботі щитовидної залози;
  • індивідуальна непереносність.

Якщо у вас занадто чутливі зуби, обов'язково почистьте їх після того, як з'їли абрикоси. Інакше наступні кілька днів принесуть не найприємніші відчуття.

При зловживанні фруктом може з'явитися діарея, запаморочення, прискорене серцебиття, зниження артеріального тиску.

Абрикос — дивовижний плід, який приносить величезну користь для здоров'я. Але існує і деяка шкода для організму. Щоб уникнути серйозних побічних ефектів не слід перевищувати добову норму (4-6 штук в день), а також виключити протипоказання. Якщо знати міру, соковиті плоди відновлять роботу імунної, нервової, травної та серцево-судинної системи. А низька калорійність абрикос додатково дозволить позбутися кількох зайвих кілограмів.

 
Користь і шкода абрикосів для здоров'я PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Користь і шкода абрикосів для здоров'я

Абрикос — це не тільки смачний фрукт, але і дуже корисний. У ньому міститься цілий ряд корисних речовин, необхідних людському організму. Варто враховувати й те, що абрикоси можуть нашкодити здоров'ю.

У самий розпал сезону абрикос дуже важливо поговорити про їх користь і калорійності. Соковиті, яскраві, ароматні абрикоси з'явилися на території Європи з легкої руки великого завойовника Олександра Македонського. Саме він вивіз 3000 саджанців з Вірменії в Елладу, звідки сонячний фрукт поширився по всьому континенту, інформує Ukr.Media.

Користь абрикоса для здоров'я людини незаперечна. Шкода мінімальна при обліку невеликої кількості протипоказань. Крім цього, низька калорійність абрикос дозволяє віднести їх до дієтичних фруктів, які успішно включені в багато програм схуднення.

Крім цього, в абрикосах міститься винна, яблучна і лимонна кислота. Вони виводять шкідливі сполуки, шлаки, усувають надлишок солей. Позитивно впливають на функції травлення, покращують зір, спалюють вуглеводи, попереджають появу злоякісних пухлин.

У чому ще користь абрикос

Величезна кількість корисних речовин робить абрикоси одним з найбільш корисних для здоров'я фруктів. Однак, щоб уникнути можливої шкоди для організму, бажано вживати не більше 4-6 плодів на добу. Якщо ви включите їх в свій щоденний раціон, абрикоси налагодять роботу багатьох органів і систем.

Фрукти здатні:

  • підвищити рівень гемоглобіну, нормалізувати склад крові;
  • запобігати захворюванню щитовидної залози;
  • відновити функції серцево-судинної системи, м'яко знизити високий артеріальний тиск, попередити патології серця;
  • знизити концентрацію холестерину, зупинити відкладення судинних бляшок на стінках;
  • поліпшити зір;
  • нормалізувати травлення, позбутися від хронічних запорів, відновити корисну мікрофлору в кишечнику;
  • вивести токсичні сполуки та шлаки;
  • налагодити функції підшлункової залози, печінки, жовчного міхура, нирок;
  • запобігти появі злоякісних новоутворень;
  • прискорити відходження мокротиння при кашлі;
  • поліпшити пам'ять, концентрацію, розумову діяльність;
  • налагодити функції імунної та нервової системи.

Дітям досить з'їдати 1-2 плоди в день, щоб запобігти авітаміноз, зміцнити серце, імунітет, посилити мозкову активність і стабілізувати роботу нервової системи.

Якщо ви ведете боротьбу із зайвими кілограмами, корисний фрукт стане вашим першим помічником. Калорійність абрикос всього 44 ккал на 100 грамів продукту.

Протипоказання абрикос

На жаль, ідеального фрукта не буває, і абрикос може принести здоров'ю не тільки користь, але і шкоду. Щоб цього не сталося, переконайтеся, що у вас відсутні протипоказання до вживання соковитих плодів:

  • цукровий діабет;
  • підвищена кислотність шлунка;
  • гастрит;
  • «слабкий» шлунок (висока ймовірність появи діареї, яка спричинить зневоднення організму);
  • гепатит і збої в роботі щитовидної залози;
  • індивідуальна непереносність.

Якщо у вас занадто чутливі зуби, обов'язково почистьте їх після того, як з'їли абрикоси. Інакше наступні кілька днів принесуть не найприємніші відчуття.

При зловживанні фруктом може з'явитися діарея, запаморочення, прискорене серцебиття, зниження артеріального тиску.

Абрикос — дивовижний плід, який приносить величезну користь для здоров'я. Але існує і деяка шкода для організму. Щоб уникнути серйозних побічних ефектів не слід перевищувати добову норму (4-6 штук в день), а також виключити протипоказання. Якщо знати міру, соковиті плоди відновлять роботу імунної, нервової, травної та серцево-судинної системи. А низька калорійність абрикос додатково дозволить позбутися кількох зайвих кілограмів.

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 56
Баннер
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

http://www.youtube.com/watch?v=7cFwKKcjS08 http://www.youtube.com/watch?v=NLAh2ynpHvw http://www.youtube.com/watch?v=urCewuSu0Ag http://www.youtube.com/watch?v=_geXbhWKrEI
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер