Торт для тих хто любить торт "Золотий ключик" або "Київський торт", інформує Ukr.Media.

Цей торт ще називають ще «Афганський Наполеон».

Тісто

  • Борошно 550 Гр
  • розпушувач 1,5 чайні ложки
  • Маргарин (масло можна) 300 Гр
  • Сметана 200 Гр
  • Жовтки 6 шт
  • Прошарок безе:
  • Білки 6 шт
  • Цукор 270 Гр
  • Волоський горіх 200 Гр

Крем

  • Вершкове масло 500 Гр
  • Варене згущене молоко 1 банка
  • Згущене молоко свіже 1 банка

Приготування

Додаємо 1,5 чайної ложки розпушувача в борошно і перемішуємо.

В окрему місткість кладемо більшу частину борошна і перетираємо разом з маслом або маргарином. Після додаємо борошно і перетираємо руками в однорідну масу.

Збиваємо шість жовтків віночком і додаємо сметану, збиваємо до однорідної, рідкої маси. Отриману рідину додаємо в борошно і збираємо все тісто в грудку.


Отримане тісто-грудочку обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на пів години.

Поки тісто відпочиває в холодильнику, збиваємо в блендері/міксері 6 білків, до стійких піків, віночок продовжує працювати на середній швидкості, а ми потрохи додаємо цукор. Збивати до густої маси.

Волоський горіх мелемо в блендері до стану крихти й з'єднуємо з білковою масою і перемішуємо.

Готове тісто дістаємо з холодильника, вимішуємо його в середню ковбаску і ділимо на 7 рівних частин. Кожну з частин розгортаємо в корж відразу на пергаментному папері. Після готові коржі вирізаємо з допомогою кришки або формочки у 23 см. З залишків тіста, вийде ще один 8 корж.


6 коржів змащуємо білковим прошарком і випікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 С.

Поки печуться коржі приготуємо крем.

Збиваємо вершкове масло до однорідної маси, додаємо варене згущене молоко такої ж температури, як і масло, збиваємо і додаємо звичайне згущене молоко, продовжуючи збивати.

Коли всі коржі готові й охололи збираємо торт.

На дно, де будемо його збирати, трохи змащуємо кремом.

Кладемо перший корж і перемазуємо його кремом.

І так збираємо весь торт.

Самим останнім кладемо корж без безе, трохи придавлюємо і змащуємо боки й верх кремом.

Останній корж (із залишків) мелемо в крихту і прикрашаємо боки торта.


Готовий торт залишаємо просочуватися на столі на всю ніч.

Приємного апетиту!