Продукти доступні, а салат готується досить швидко, не складно.

Рецепт оригінального салату, який вам обов'язково сподобається! Саме з яловичиною такий салат найсмачніший! Наявність інших інгредієнтів підкреслює оригінальність смаку закуски. Такий салатик сподобається і вашим гостям: своєї ситністю, м'якістю і ніжністю, інформує Ukr.Media.

Волоські горіхи додадуть салату якусь родзинку, і дуже його прикрасять! Попередня підготовка мінімальна: зварити яйця і м'ясо. Зробіть це з вечора, а з ранку приготуйте салат і дайте йому настоятися до вечора: ось і весь процес.

Необхідні інгредієнти

  • яловичина (варена) — 350 грамів,
  • курячі яйця — 5 штук,
  • огірки солоні — 150 грамів,
  • маслини — 150 грамів,
  • твердий сир (тертий) — 200 грамів,
  • ріпчаста цибуля — 1 штука,
  • горіхи (волоські) — 100 грамів,
  • майонез — 150 грамів.

Як приготувати салат на свято «Фаворит»:

  1. Яловичину промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, дістаємо з води та даємо охолонути.
  2. Зварені круто яйця (заздалегідь відварюємо, охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи) ділимо на білки та жовтки.
  3. Білки натираємо на грубій тертці, жовтки тремо на дрібній тертці.
  4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо її в миску, заливаємо гарячою водою, щоб пішла гіркота, і цибуля стала м'якою.
  5. Порада. Буде дуже смачно, якщо цибулю не просто залити гарячою водою, а замаринувати.
  6. Твердий сир тремо на грубій тертці.
  7. Солоні (або мариновані) огірки нарізаємо дрібними кубиками. Краще використовувати хрусткі мариновані огірки з банок, які закривали на зиму: в магазинній консервації надмірно багато оцту.
  8. Маслини без кісточок нарізаємо дрібно, 7 маслин залишаємо для декору.
  9. 10 волоських горіхів відкладаємо для декору, інші подрібнюємо в блендері. Більш смачні попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи: страва стає більш ароматною.
  10. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками.
  11. Роз'ємне кільце ставимо на блюдо і починаємо збирати салат. Викладаємо м'ясо, розрівнюємо і промазуємо майонезом, із цибулі зливаємо воду через сито, викладаємо її рівним наступним прошарком.
  12. На цибулю викладаємо солоні огірки, промазуємо майонезом. Викладаємо білки, промазуємо майонезом.
  13. Далі йдуть маслини, потім волоські горіхи і промазуємо майонезом.
  14. Викладаємо тертий сир, робимо густу сіточку з майонезу.
  15. Посипаємо жовтками рівним прошарком і ставимо салат у холодильник на 4-5 годин.
  16. Знімаємо кільце, зверху наносимо велику сіточку з майонезу і робимо коло по всьому краю.
  17. У клітинки сітки, в шаховому порядку, викладаємо залишені для декору ядра волоських горіхів і маслини.

Салат вийшов красивим! Відмінна подача! Смакові поєднання продуктів у салаті роблять його, насамперед, оригінальним і дуже смачнима! Салат на свято стане справжньою прикрасою будь-якого столу: та й зробити його просто, легко і досить швидко.