Сегодня : 16 октября, 2019 года, среда
Баннер
Баннер
Статьи по медицине.
П'ять причин, через які варто регулярно вживати козяче молоко PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

П'ять причин, через які варто регулярно вживати козяче молоко

Козяче молоко приносить користь організму.

Не можна заперечувати користь молока для організму, незалежно від того любите ви його чи ні. Особливо цінним для здоров'я вважається козяче молоко. Воно містить велику кількість поживних речовин, які допомагають у боротьбі з різними захворюваннями. Які проблеми зі здоров'ям допоможе вирішити козяче молоко?

Болі в шлунку

Оскільки цей вид молока вважається досить жирним, його активно використовують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Потрапляючи в шлунок, воно покриває його внутрішні стінки, не тільки захищаючи таким чином слизову оболонку, але і відновлюючи її. Молоко допоможе впоратися з болем і печією при гастриті і виразці шлунка. Більш того, його часто використовують при харчових отруєннях, оскільки воно допомагає швидше виводити токсини з організму, інформує Ukr.Media.


Простудні захворювання

У козячому молоці містяться вітамін А і С, що допомагає швидше відновитися після хвороби. Тепле молоко помітно поліпшить ваш стан при ангіні, запаленні легенів і бронхіті. Рекомендується пити козяче молоко з медом, не тільки для лікування, але і в якості профілактики простудних захворювань. Воно зміцнює імунітет і захищає організм від вірусів.

Невралгія

Цей вид молока має ще й заспокійливу властивість, тому якщо ви не можете заснути, відчуваєте почуття тривоги або переживаєте стрес, то обов'язково випийте склянку теплого молока. Крім того, його потрібно пити, якщо вас часто мучать головні болі.

Серцево-судинні захворювання

Крім інших компонентів у молоці кози присутній ціанокобаламін — вітамін В12. Він сприяє виробленню крові, а отже позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Головне вживати його в міру. Тільки тоді ви зможете забути про біль в серці.

Захворювання печінки

Козяче молоко багате цистеїном — компонентом, який сприяє виведенню токсичних речовин з організму, що позитивно впливає на роботу печінки. Однак, перш ніж вживати це молоко при проблемах з печінкою, варто проконсультуватися з лікарем.

 
Чому корисніше вживати свіжий червоний буряк, ніж варений PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Чому корисніше вживати свіжий червоний буряк, ніж варений

Чим корисний буряк?

Буряк — один з найбільш корисних і низькокалорійних овочів. Його харчова цінність — 40 калорій. І при цьому — величезна кількість корисних мікроелементів: калій, бор, хром, рубідій, фосфор, магній, кальцій, цинк, йод, сірка, хлор, марганець, натрій, мідь, фтор, нікель, залізо, інформує Ukr.Media.

При термічній обробці багато фруктів і овочів втрачають свої корисні властивості і вітаміни. У випадку з буряком в процесі варіння в ньому значно скорочується кількість вітамінів С, B5 і B9 (фолієва кислота) — показники фактично зводяться до нуля. Також свіжий буряк містить менше калорій і простих вуглеводів: якщо ви на дієті, це точно ваш варіант. У сирому вигляді буряки найчастіше додають в салати і різні детокс-коктейлі.


Чим корисний буряк? Завдяки антиоксидантам у складі, регулярне вживання цього овочу виводить шлаки і токсини, очищає від солей і знижує вміст холестерину. Коренеплід здатний навіть нормалізувати менструальний цикл, зміцнити кістки і суглоби, поліпшити діяльність серцево-судинної системи і зір.

Важливий факт: не варто поєднувати коренеплід з часником, оскільки це поєднання збільшить навантаження на серце.

Також існує список виключень, при яких не можна споживати цей продукт сирим. Якщо у вас є алергія на яскраво-червоні плоди, сечокам'яна хвороба, цукровий діабет, ниркова недостатність і камені в нирках, то коренеплід варто відварити.

Якщо ви все ж вирішили вдатися до термічної обробки, варіть буряк не довше чверті години і не знімайте шкірку. Потім злийте гарячу воду і залиште овоч у холодній воді до повного охолодження. Тепер можна знімати шкірку! Такий спосіб допоможе максимально зберегти всі корисні речовини.

 
Народні засоби лікування, які дуже небезпечні для здоров'я PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Народні засоби лікування, які дуже небезпечні для здоров'я

Не піддавайте ризику своє здоров'я.

До розвитку сучасної медицини у людей не було особливого вибору. Вони придумали величезну кількість народних засобів для лікування хвороб, інформує Ukr.Media.

Наука й практика, заснована на фактичних даних, дали нам більш безпечні та ефективні альтернативи. Але, як не дивно, багато хто досі користуються народними засобами. Деякі з них нешкідливі. Але є і такі, які не тільки не принесуть користь, але і можуть завдати серйозної шкоди вашому здоров'ю.

Ось 10 народних засобів, які ніколи не варто використовувати:

Масло від опіків

Обпалили руку? Краще не змащувати її вершковим маслом. Адже через це з'являються бактерії, що збільшує ризик зараження. Олія, мазі та аналогічні методи лікування опіків також можуть утримувати тепло під шкірою. А це у свою чергу лише збільшить опік і викличе пошкодження більш глибоких шарів шкіри.

Щоб полегшити біль, опустіть руку в прохолодну воду і зверніться за професійною допомогою.

Свічка у вухо від сірки

У вас забагато вушної сірки, але не хочете йти до лікаря? Шанувальники цього народного засобу стверджують, що крапання гарячого воску у вухо позбавить вас від проблеми.

Але насправді це не тільки неефективно, але й небезпечно. Було чимало випадків травм: від затвердіння воску свічки у вусі і закупорки слухового проходу до опіків і проколотих барабанних перетинок.

Також варто тримати ватні тампони подалі від вушного каналу. Вони ідеально підходять для очищення зовнішніх частин вашого вуха, але не на внутрішніх. Щоб вирішити проблему, потрібно звернутися до фахівця.

Порошкоподібний свинець

Отруєння свинцем часто супроводжується трагічними наслідками, включаючи розумову відсталість, хворобу і смерть. Свинцеві народні засоби не обмежуються якою-небудь певною культурою. У Латинській Америці використовують грета або азаркон, в Індії — гасард, в Китаї — ба-бау-сан. Якщо у засобах є важкі метали, у тому числі свинець і миш'як, їх ніколи не слід приймати або давати дітям.

Легкозаймисті речовини

Століттями люди позбувалися від вошей, обливаючи себе бензином, гасом, скипидаром та іншими шкідливими хімічними речовинами. Можливо, від комах вони вбережуть. Але водночас вони спровокують сильні опіки, шрами і навіть смерть. Пам'ятайте, що для займання певних видів палива потрібно лише невеличка іскра.


Колоїдне срібло від шкірних висипань до кишкових розладів і ВІЛ

Колоїдне срібло може надходити всередину у вигляді добавки або наноситися на шкіру. Але не всі знають, що воно має деякі серйозні побічні ефекти з-за того, як накопичується в організмі подібно до того, що відбувається, коли людина приймає ртуть.

Накопичення срібла призводить до стану, відомому як аргірія, коли шкіра набуває неприємного відтінку сіро-блакитного кольору. І він необоротний. Ця зміна кольору також може поширитися на очі і нігті.

Але, що ще гірше, надмірне вживання колоїдного срібла може пошкодити важливі органи, такі як нирки і печінку.

Засоби проти отруєння

Змушуєте когось, хто з'їв предмет, вирвати? Поганий план, бо ці речі можуть завдати ще більшої шкоди.

Як щодо невеликої кількості харчової соди для нейтралізації токсинів? Це ще гірше, оскільки забагато харчової соди може бути смертельним. Всього 1 столова ложка може змінити хімічний склад тіла немовляти.

Пити молоко, їсти вершкове масло або сирі яйця — може і не такі шкідливі засоби лікування, але вони неефективні у разі отруєння.

Засіб від западання тім'ячка у немовляти

Родничок у дитини — це місце на голові, де немає повного окостеніння. Найбільший знаходиться на маківці. Іноді родничок заростає в перший місяць життя малюка. Якщо трапляється після цього — це говорить про те, що він недоїдає або втратив забагато рідини під час проносу.

Деякі батьки так бояться цього западання, що починають доходити до крайнощів: трясуть дитину, тримають її догори ногами або тиснуть на піднебіння. Якщо ви вважаєте, що дитина отримала травму, поспішіть в найближчий кабінет лікаря і відкладіть в сторону сумнівні народні ліки.

Тютюн від лікування болю у вухах

Хтось просто курить сигарету і видуває дим у вухо пацієнта. А деякі посипають вологий тютюн у вушний канал. Звичайно, це не виліковує і не усуває біль у вусі. Дотримуйтеся більш традиційних засобів, які можна знайти в аптеці або кабінеті лікаря.

Заморожений шматок м'яса від синця під оком

У певному сенсі це має сенс: м'ясо може витягувати рідину, зменшувати набряки і полегшувати біль. Але бактерії в ньому підвищують ризик інфекції і лише посилюють проблему. Краще прикладіть до синців пакет з льодом або візьміть пакет заморожених овочів, але це в крайньому випадку.

Алкоголь від болю в яснах

Коли у малюка ріжуться зубки, батьки хочуть допомогти йому послабити біль. І іноді вони змочують ясна немовляти віскі або бренді. Але лікарі попереджають: будь-яка кількість алкоголю небезпечна для малюка. І навіть незначний вплив може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям у маленьких дітей.

Натомість акуратно протріть ясна прохолодною вологою ганчіркою, щоб заспокоїти біль. Також запитайте педіатра, чи безпечно використовувати безрецептурний знеболювальний засіб або гель, створений спеціально для прорізування зубів.

 
Чому варто частіше вживати гарбуз PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Чому варто частіше вживати гарбуз

Цей овоч дійсно дуже корисний.

Гарбуз є джерелом величезної кількості вітамінів. Саме тому його користь важко переоцінити. Якщо ви хочете, щоб покращилося самопочуття, а фігура викликала захоплення в оточуючих, споживайте цей овоч. Поліпшення у багатьох аспектах будуть помітні вже на початкових стадіях його прийому, інформує Ukr.Media.

Овоч або фрукт

Гарбуз є зимовим овочем. Вперше його відкрили жителі Північної Америки, і до цього часу популярність овоча щороку зростає (особливо на День Подяки і Хелловін). Оскільки там є насіння, у науковому середовищі ця рослина вважається фруктом, але це суперечливе твердження, з яким багато вчених не згодні.

Корисні вітаміни

Чашка приготованого гарбуза вагою у 245 грамів є справжніми ліками для організму. У ній міститься близько п'ятдесяти калорій, що говорить про низьку калорійність продукту. Жирів практично немає (0,2 грама), дванадцять грамів вуглеводів і два грами — білка. Чашка гарбуза повністю задовольняє потребу у добовому споживанні вітаміну А. Там присутні такі вітаміни, як С, В2 і Е, калій, мідь, марганець і залізо. Така величезна кількість корисних речовин у цьому низькокалорійному продукті здатна вирішити багато проблем зі здоров'ям і допомогти у досягненні краси тіла.

Зміцнення імунної системи

Присутність вітаміну С дозволить вам легко боротися з будь-якими інфекціями. Він також допомагає імунним клітинам працювати більш ефективно, що позначається на підвищенні опірності організму до негативних зовнішніх впливів і прискоренні загоєння ран. Для імунної системи також корисні вітаміни Е, фолієва кислота і залізо. Це допоможе постійно тримати тіло в тонусі і продовжить молодість всього організму.

Поліпшення зору

Постійна робота за комп'ютером, а також вік можуть сприяти погіршенню зору. Але в цьому випадку є чудові і дієві ліки — наш знайомий гарбуз. Ми з'ясували, яка величезна кількість вітаміну А міститься у цьому чудовому овочі. Тому, якщо ви будете готувати собі страви з гарбуза, ваш зір помітно покращиться. А тим, у кого в цьому відношенні все гаразд, взагалі немає про що турбуватися. Гарбуз стане чудовою профілактикою для таких важких хвороб, як катаракта і глаукома.

Засіб для схуднення

На чашку приготованого гарбуза припадає лише п'ятдесят калорій. До того ж у цьому овочі міститься клітковина. Це говорить про те, що таку їжу можна вживати без обмежень. На відміну від рису або картоплі гарбуз не додасть вам зайвих кілограмів, а допоможе позбутися вже накопичених. Немає нічого приємнішого, ніж споживати ароматну, смачну та поживну їжу (вона дозволяє організмові наїстися і зменшує відчуття голоду) і при цьому худнути.

Здорова шкіра

У гарбузі багато вітаміну С (він потрібен для виробництва білка колагену), а також каротиноїдів, які сприяють утворенню вітаміну А. Це дозволяє шкірі залишатися пружною і еластичною, не пересихати і виключає зайве потовиділення. Вітамін Е і безліч антиоксидантів допомагають захищати вашу шкіру від впливу ультрафіолетових променів. Тому при такому здоровому харчуванні ви можете бути впевнені в тому, що ваше тіло буде здоровим, а шкіра — гарною і привабливою.

Додаток до дієти

Цей приємний овоч здатний прикрасити будь-який стіл. Ви можете розробити собі прийнятну для вашого організму та смаку дієту і включити до її складу гарбуз. А можете зробити на ньому основний акцент і додати тільки ті страви, яких вам бракує для комфортного самопочуття (оскільки дотримуватися дієти іноді буває надзвичайно важко). Найлегшим способом приготування є просте запікання шматочків гарбуза в духовці (можна з додаванням солі, перцю чи ваших улюблених приправ). Смачно і швидко готується гарбузова каша або пюре. Для цього необхідно очистити овоч від твердої шкірки і порізати на невеликі шматочки. Є консервований гарбуз, який продається у магазині. Тільки дивіться, щоб у складі готового продукту не містився цукор, інакше кількість калорій помітно збільшиться і овоч не підійде для дієтичного харчування.

Протипоказання

Гарбуз не рекомендується споживати тим, у кого є на нього алергічна реакція. Якщо їсти його у великій кількості, можна відчути сечогінну дію. Тому намагайтеся не перевищувати норму, оскільки надмірне споживання будь-яких продуктів може завдати шкоди організму.

 
Лимонна цедра: якими корисними властивостями вона наділена PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Лимонна цедра: якими корисними властивостями вона наділена

В чому ж полягає її користь?

Лимон корисний не тільки своєю м'якоттю: цінними властивостями володіє ще і цедра, інформує Ukr.Media.

Вчені з'ясували, що вона здатна виступати надійним захистом проти ряду захворювань:

1. Профілактика хвороб серця. Лимонна цедра здатна добре очищати судини.

2. Знижує ймовірність захворіти на цукровий діабет.

3. Добре впливає на здоров'я зубів.

4. Прекрасна профілактика ожиріння.

5. Широко застосовується в косметології: можна використовувати і як самостійний продукт, і як один з компонентів домашньої маски.

6. Профілактика захворювань кишечника. При регулярному вживанні може захистити від раку товстої кишки.

У кулінарії цедра лимона активно вживається для приготування різних страв: з неї виходить відмінна пряність.

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 60
Баннер
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

http://www.youtube.com/watch?v=7cFwKKcjS08 http://www.youtube.com/watch?v=NLAh2ynpHvw http://www.youtube.com/watch?v=urCewuSu0Ag http://www.youtube.com/watch?v=_geXbhWKrEI
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер