Сегодня : 20 сентября, 2019 года, пятница
Баннер
Баннер
Кулинария
Хрусткі рибні палички — відмінна страва, навіть для тих, хто не дуже любить морепродукти PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Хрусткі рибні палички — відмінна страва, навіть для тих, хто не дуже любить морепродукти

 

Готувати дуже швидко і просто.

Навіть ті діти, які категорично відмовляються їсти рибу, погоджуються на рибні палички. Це дуже смачно! Вийдуть ніжні, соковиті всередині та зверху з хрусткою апетитною скоринкою, інформує Ukr.Media.

Щоб не годувати близьких магазинними напівфабрикатами, приготуйте палички самі. Найпрекрасніше в цій страві те, що ви можете зробити велику частину роботи заздалегідь або навіть заготовити величезну партію і заморозити.

Готують страву найчастіше, з білої риби таких видів як тріска, хек, пікша або минтай. Їдять рибні палички зазвичай з соусом тартар, кетчупом або коктейльним соусом. У магазинах рибні палички продаються в замороженому вигляді, і у нас користуються помітно меншим попитом, ніж, скажімо, в Сполучених Штатах Америки, а також Центральній та Північній Європі, включаючи Англію.


Інгредієнти:

  • Риба філе — 400 гр.
  • Картопля — 2 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1/3 ч.л.
  • Чорний перець — за смаком;
  • Панірувальні сухарі — для обвалювання;

Спосіб приготування:

  1. Беремо рибу і відокремлюємо філе. Ви можете вибрати будь-який сорт риби наприклад минтай, судак, або взяти вже готове філе. Готове філе нарізаємо кубиками.
  2. Картоплю середнього розміру відварюємо і перетворюємо в пюре.
  3. Кладемо в миску рибу, картоплю, розбиваємо 1 яйце. Додаємо половину ч. л. солі, чорний перець за смаком. Все перемішуємо.
  4. Формуємо рибні палички. Обвалюємо у панірувальних сухарях. Панірувальні сухарі можна приготувати самостійно, хліб підсушити і подрібнити за допомогою блендера.
  5. Кладемо рибні палички на деко, ставимо в розігріту духовку і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин.

Приємного апетиту!

 
Горіхове тістечко з ніжною шоколадною глазур'ю PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Горіхове тістечко з ніжною шоколадною глазур'ю

 

Приготувати таке тістечко зовсім не складно, якщо слідувати нашому рецепту.

Хочемо поділитися неймовірно смачним рецептом приготування горіхових тістечок, які виходять дуже смачними, ніжними та просто тануть у роті. Приготувати таке тістечко зовсім не складно, якщо слідувати нашому рецепту, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

Для основи

  • 180 грамів борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 велике яйце
  • 50 г цукру
  • 100-120 грамів рідкого меду
  • 100 грамів сметани
  • 50 грамів рослинної олії
  • 50 мілілітрів міцно завареного чаю
  • 80 г очищених волоських горіхів

Для глазурі

  • 2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки какао порошку

Приготування

Приготувати корж: борошно потрібно змішати з розпушувачем і просіяти в миску. В іншій мисці змішати віночком яйця, цукор, мед, сметану, рослинну олію і міцно заварений чай (1 пакетик чаю заварити в 50 мілілітрах окропу). Якщо мед у вас густий, то можна його попередньо прогріти до рідкого стану. Додати борошняну суміш і перемішати до однорідності (бажано мішати не довго). Додати крупно рубані горіхи та ще раз перемішати.

Застелити форму пергаментом, вилити тісто, розрівняти та відправити в розігріту до 175 градусів духовку на 35-40 хвилин, до золотистого кольору. Готовий корж накрити серветкою і дати йому трохи охолонути.

Приготувати глазур: на водяній бані розтопити вершкове масло з цукром, постійно помішуючи. Додати сметану, всипати какао. Варити, постійно помішуючи, поки маса злегка не загусне. Вилити теплу глазур на пиріг, розрівняти. Дати глазурі "схопитися". Розрізати на шматочки, прикрасити за бажанням і подавати до чаю.

Приємного апетиту!

 
АРОМАТНІ ТА НІЖНІ ШВЕДСЬКІ БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

АРОМАТНІ ТА НІЖНІ ШВЕДСЬКІ БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ

ОПИС СТРАВИ


У Швеції булочки з корицею як елемент традиційної кухні стали популярними в середині 20 століття. З того часу і дотепер цю здобу обожнюють не лише в королівстві: вона отримала славу й любов далеко за його межами.

Шведська булочка з корицею нагадує равлика, оскільки зроблена зі спірально згорнутої смужки тіста, традиційно присмаченої солодкою коричною глазур'ю із кленовим сиропом або вершковим сиром, родзинками та горіхами.

Шведи настільки захоплюються своєю випічкою, що навіть заснували Kanelbullens dag — День булочок з корицею, що відзначається восени. А ще в їхньому повсякденному житті існує такий феномен, як фіка. Це — маленька перерва на каву з булочкою: через кожні дві години всі відкладають свої справи і смакують гарячим напоєм з ароматними коричними плюшками.

Спробуйте цей скандинавський смаколик, приготовлений за нашим рецептом, — і ви забажаєте долучитися до такої традиції!

АРОМАТНІ ТА НІЖНІ ШВЕДСЬКІ БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ

Шведська булочка з корицею нагадує равлика, оскільки зроблена зі спірально згорнутої смужки тіста.

90 хвилин Легко Сніданок

ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко ТМ «Рудь», 2,5 %

400 мл

Сухі дріжджі

10 г

Цукор

220 г

Сіль

800 г

Пшеничне борошно

150 г

Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 %

2 шт.

Яйце

2 ст. л.

Кориця

2 ст. л.

Яєчний жовток

1 шт.

 

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1

Висипаємо у підігріте до 40 градусів молоко дріжджі й розчиняємо їх. В іншій ємності розтоплюємо 100 г вершкового масла. Переливаємо його в молочно-дріжджову суміш. Додаємо 10 г цукру і сіль.

Етап № 2

Просіюємо борошно. Поступово вводимо його в молочну суміш і формуємо еластичне тісто, яке добре відстає від рук.

Залишаємо накрите рушником тісто в теплому місці підходити протягом 30–50 хвилин.

Етап № 3

Стіл покриваємо тонким шаром борошна, викладаємо тісто й починаємо розкачувати його до товщини у 3 мм. Розтоплюємо решту вершкового масла і змащуємо ним тісто. Змішуємо цукор і корицю, посипаємо ними тісто і складаємо його навпіл.

Етап № 4

Нарізаємо тісто смужками шириною 3 см. Кожну смужку згортаємо по спіралі у вигляді «равлика» і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером для випічки та змащене яєчним жовтком. Відправляємо «равликів» у духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на 15–20 хвилин.

І кличемо близьких на смачне чаювання!

 
Варення зі сливи без кісточок на зиму — простий рецепт PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Варення зі сливи без кісточок на зиму — простий рецепт

 

Хочу представити вам сьогодні свій улюблений рецепт джему з сливи без кісточок на зиму. Мінімум метушні для чудового результату!

Наш сливовий садок зовсім крихітний, але дуже рясно плодоносить. З відбірної твердої сливи я варю сливове варення без кісточок і закриваю на зиму компот. Більш м'які, зовсім зрілі плоди з додаванням невеликої кількості недостиглих - ідеальна сировина для варіння джему, інформує Ukr.Media.

Я не люблю джем однорідної консистенції, не подрібнюю сировину блендером, не видаляю шкурки у сливи. Мені подобається саме цей, наведений нижче, простий рецепт.

Загальні правила приготування джему із слив

Найбільша кількість пектину міститься в недостиглих плодах. Тому для приготування варення зі сливи желеподібної консистенції густої ми будемо дотримуватися простого правила: чверть плодів повинні бути недозрілими.

Для варіння найбільш придатною є низька широка посудина, бажано з товстим дном.

За раз слід варити невелику кількість - до одного літра. Рідина при цьому методі варіння швидко випарується. Цукор не перетвориться в перегорілу масу темного кольору, готовий продукт вийде відмінної якості не тільки на смак, але і на колір.

Воду додавати не слід - дозрілі і перестиглі плоди виділять достатньо необхідної для успішного варіння рідини.

Готувати джем слід на великому і середньому полум'ї. Або, кажучи по іншому, при високому і середньому температурному режимах. При таких умовах пектин не руйнується і готовий продукт отримує свою дивну консистенцію.

Зварений джем розливаємо по стерильних баночках, закатуємо стерильними кришками. Відправляємо на самостерилізацію під теплу ковдру. Остиглі баночки відправляємо на зиму в льох, комору або прохолодні антресолі.

Простий рецепт джему з сливи без кісточок на зиму

Даю для зручності розрахунок на 100 грам слив без кісточок, а ви перерахуйте на свою кількість плодів. Джем виходить дивовижно смачним, густим, не перевареним.

Інгредієнти

  • 100 г сливи без кісточок (75 г зрілих і 25 г недостиглих плодів);
  • 100 г цукрового піску.

Як приготувати

Гарненько промити фрукти у проточній воді, відібрати тільки відповідні, не забувати про співвідношення стиглих і недозрілих фруктів. Розділити ножем або розламати сливи по борозенці, видалити кісточки.

Засипати отриману сировину без кісточок цукровим піском.

На замітку

Якщо соку відразу виділиться багато, то можна поставити ємність, призначену для варіння джему, на невелике полум'я, використовуючи розсікач - так цукровий пісок розчиниться ще швидше.

Якщо у вас великий урожай і сливи багато, то я все одно раджу варити її невеликими порціями - якість джему буде набагато вище. Відливаємо приблизно один літр сливової маси, варимо на великому вогні до закипання, а потім на середньому вогні. Киплячий джем постійно помішуємо. Загальний час варіння після закипання - приблизно десять хвилин.

Проба на готовність - крапелька на блюдце. Коли вона тримає форму - то можна вимкнути вогонь!

Готовий джем з сливи розливаємо по банках.

 
Смачна баклажанна ікра на зиму PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачна баклажанна ікра на зиму

Мамин рецепт!

Баклажанна ікра на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 кг
  • помідори - 1,5 кг
  • цибуля — 1 кг
  • морква - 1 кг
  • перець солодкий болгарський - 1 кг
  • гострий перчик - 2 стручки
  • сіль - 3 ст. л. без гірки
  • цукор - 1 ст. л. без гірки
  • рослинна олія

Приготування:

  1. Баклажани помити, порізати кубиками. Посипаємо 5 столовими ложками солі і заливаємо водою так, щоб баклажани були повністю покриті. Через 40 хвилин зливаємо воду, промиваємо баклажани від солі, віджимаємо від зайвої води і обсмажуємо на великій сковороді з рослинною олією.
  2. Перекладаємо баклажани у велику каструлю.
  3. Дрібно порізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії і висипаємо до баклажанів.
  4. Моркву натерти на середній тертці і обсмажити на рослинному маслі. Також додаємо до баклажанів.
  5. Солодкий перець, чистимо від насіння і нарізаємо кубиками, обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо до баклажанів.
  6. Помідори нарізаємо кубиками, трохи протушкувати на сковорідці додаємо до інших овочів. Добре перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо гострий перець.
  7. Варимо ікру на маленькому вогні, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин.
  8. Розкладаємо готову баклажанну ікру по гарячих стерилізованим банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо, перевертаємо, закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо при кімнатній температурі.
 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 60
Баннер
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

http://www.youtube.com/watch?v=7cFwKKcjS08 http://www.youtube.com/watch?v=NLAh2ynpHvw http://www.youtube.com/watch?v=urCewuSu0Ag http://www.youtube.com/watch?v=_geXbhWKrEI
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер