Сегодня : 19 ноября, 2019 года, вторник
Баннер
Баннер
Кулинария
Продукти, які містять більше калорій, ніж ви думали PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Продукти, які містять більше калорій, ніж ви думали

Улюблена їжа, яка тільки здається дієтичною.

Здорове харчування асоціюється з дієтичним, хоча це не одне і те ж. Деякі продукти вважаються корисними не тому, що в них менше калорій, ніж в інших, а тому що вони містить багато різних вітамінів і мікроелементів, які вони впливають на організм і засвоюються. Якщо ви хочете дотримуватися здорової дієти, але при цьому контролювати вагу, вам варто знати, в яких продуктах міститься більше калорій, ніж ви думали, інформує Ukr.Media.

Банан

Так, він жовтувато-зелений, але цей свіжий низькокалорійний колір оманливий. Це плід із великою кількістю швидких вуглеводів з високим глікемічним індексом. Коли нарізаєте банан, щоб додати його в салат або вівсянку, майте на увазі, що один середній плід містить 89 калорій. Так що, якщо прагнете схуднути, з'їдати за один раз ціле гроно буде нерозумно.

Сухофрукти

Із сухофруктів, по суті, «вичавлюють» воду, а це значить, що одна чашка містить у 5-8 разів більше калорій і цукру, ніж така ж порція свіжих плодів. Наприклад, у тарілці винограду близько 60 калорій, а в тарілці родзинок — вже 460. Це не знижує корисні властивості сухофруктів, але майте на увазі, що, якщо слідкуєте за кількістю споживаних калорій, краще вимірювати ці ласощі поштучно, а не в чашках.

Безглютенові продукти

Вживання в їжу безглютенових продуктів під виглядом здорового харчування може призвести до дефіциту кальцію, заліза, тіаміну, рибофлавіну, фолієвої кислоти, тому в результаті ви їсте менше збагачених поживними речовинами зернових продуктів. Крім того, нестача клітковини, яка міститься в цільних зернах, погіршує травлення і провокує запори.

Також безглютенові продукти, зазвичай, містять більше калорій. Все тому, що в них є кукурудзяний крохмаль і рисове борошно — типові замінники звичайного пшеничного борошна.


Йогурт

В одній порції простого йогурту близько 100 калорій і багато кальцію. Проте той же самий йогурт з сиропоподібними фруктами на дні, мюслі та іншими доповненнями може містити до 46 грамів цукру або до 250 калорій. Купіть звичайний грецький йогурт і додайте в нього трохи свіжих фруктів або натурального меду, якщо душа вимагає солодкого. У будь-якому випадку це буде корисніше якогось іншого магазинного десерту.

Горіхи

Горіхи часто використовують як здоровий перекус. Вони багаті білком, антиоксидантами, вітамінами, мінералами, а ще калоріями і жиром. У 100 грамах арахісу понад 560 калорій, фундука — близько 628, волоських горіхів — більше 650. Абсолютно всі горіхи дуже калорійні. Однак це прекрасний ситний перекус, але, як і з сухофруктами, краще обмежитися невеликою жменею на день, а не цілою тарілкою.

Тофу

Так званий соєвий сир широко використовується у веганській кухні і в здоровому харчуванні в цілому. Тофу містить багато білка, заліза, кальцію. У половині склянки цього продукту приблизно 100 калорій, не так вже й багато. Проте проблема в тому, що тофу люблять смажити або запікати, а він, як губка, вбирає олію, перетворюючи ваш корисний обід у справжню жирову бомбу.

Якщо хочете зробити тофу дійсно здоровим продуктом, звертайте увагу на те, як і з чим ви його готуєте. Він вбирає в себе всі смаки, запахи, соуси і олії, до яких доторкається. Кращий спосіб залишити тофу низькокалорійним — приготувати його на пару або зварити.

Смузі і фруктові соки

Смузі — це велика порція декількох фруктів в одному живильному напої. Додайте до цього інгредієнти, які ми зазвичай використовуємо, щоб урізноманітнити коктейлі: сироп, мед, горіхи, шоколад, морозиво. Проте, коли п'єте лише склянку соку, зовсім не здається, що ваше тіло щойно отримало досить поживний десерт.

Дбаєте про свою дієту — обмежтеся невеликою порцією смузі, змішуйте не більше ніж пару фруктів і відмовтеся від солодких доповнень.

Кавові напої

Кава майже не містить калорій. У чашці чистого напою їх не більше 2-3, але яке задоволення від кави, якщо в ній немає подвійної порції вершків, кількох ложок цукру, кориці або апетитного сиропу? Тому в улюбленому латте вже не 2, а 250 калорій. У такому контексті фраза «я тільки вип'ю кави» перестає звучати необразливо. Купуючи чергову каву з собою, пам'ятайте, що це теж досить помітний прийом їжі для вашого тіла, а не просто напій, що бадьорить.

Головне правило схуднення — споживайте менше калорій, ніж витрачаєте.

 
Картопляні оладки по-німецьки: смачна і проста страва PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Картопляні оладки по-німецьки: смачна і проста страва

Смак не передати словами, як не прагни — треба куштувати.

Оладки по-німецьки на перший погляд підозріло схожі на наші деруни, однак, різниця все ж є. Тому рекомендуємо спробувати — хоча б щоб розуміти, про що йде мова, якщо раптом хтось вирішить пригостити порцією такої страви, інформує Ukr.Media.

Ну, погодьтеся, повинні ж ви з розумним виглядом похитати головою і сказати щось типу: "Ах, німецькі картопляні оладки? Люблю їх, звичайно ж, за тонкий смак і хрустку структуру!".

Структура, до речі, на насправді досить хрустка — завдяки одній невеликій хитрості це тісто не схоже на те, що ми звикли отримувати, готуючи деруни — воно легше і менш калорійне. Загальну картину ви уявляєте, тому що неодноразово готували наші звичайні картопляні оладки, але от за деталями доведеться йти на кухню, як не крути.


Німецькі картопляні оладки — Reibekuchen — беруть свій початок в районі сучасного Кельна: вважається, що оригінальний рецепт народився саме в тих краях, а точніше — у Вестфалії, на заході Німеччини. Звідти він і почав свою ходу по країні, а потім і по світу.

Картопляні оладки по-німецьки готуються не набагато складніше дерунів, так що обов'язково спробуйте. Воно того варте!

Інгредієнти:

  • 4 картоплини середнього розміру;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Картоплю миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо масу в сито, промиваємо під струменем холодної проточної води, а потім викладаємо в шматок чистої тканини і віджимаємо зайву рідину.
  2. Цибулину натираємо на тій же тертці, змішуємо з картопляною масою, розбиваємо яйце, додаємо сіль і перець. Дуже смачно, коли в картопляні оладки додають розмарин. Добре перемішуємо.
  3. Смажать картопляні оладки по-німецьки на добре розігрітій сковороді з двох боків до золотої скоринки.
  4. Подають картопляні оладки по-німецьки зі сметаною, грибним соусом, несолодким йогуртом, як гарнір або просто так, як самостійну страву. Смачного!
 
Найкорисніша риба - аж ніяк не червона PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Найкорисніша риба - аж ніяк не червона

Реклама стверджує, що червона риба найкорисніша. Ви здивуєтеся, але це зовсім не так.

Давно було помічено, що люди, які вживають багато риби - мають дуже гарне здоров'я. Все через корисні жирні кислоти Омега-3, інформує Ukr.Media.

Але ці кислоти утворюються не всередині риби, а в морських водоростях, якими вона живиться.


Тому, купуючи вже готову тушку, ми платимо просто за смак, а Омега-кислот там дуже мало.

Та й найчастіше таку рибу вирощують на спеціальних фермах, в штучних умовах. Її годують спеціальними добавками, а вода - повна антибіотиків.

І взагалі, фермерський лосось іноді називають найтоксичнішою рибою в світі. Червона риба корисна лише тоді, коли ви точно знаєте, де і як її вирощували.

А потрібні жирні кислоти можна отримати з оселедця та скумбрії.

Один з найулюбленіших продуктів, незмінно присутніх на нашому столі, - оселедець. Він недорогий і смачний. Навіть якщо порожньо в холодильнику, картопелька з оселедцем завжди виручать господиню. І це буде не найгірша вечеря. Оселедець - справжній дар моря. І недарма: в рибі міститься майже 20% біологічно цінного і легко засвоюваного білка.


Жирність риби також висока - до 20-30% - в залежності від виду оселедця. У риби, що живе в холодних водах, присутні Омега-3 жирні кислоти. Це поліненасичені жирні кислоти, які «борються» із занадто високими показаннями холестерину в крові, запобігають атеросклеротичні зміни кровоносних судин.

Оселедець є джерелом вітамінів A, D, Е, В1 (тіаміну), В6 (піридоксину), В12 (ціанокобаламіну), а також нікотинової і пантотенової кислоти. В оселедця відносно високий вміст мінеральних речовин: 0,1% кальцію, 0,27% фосфору, 0,06% йоду, магнію 0,031%, а також калій - 0,44% і залізо - 0,9%.


Йод, який міститься в рибі необхідний щитовидній залозі для виробництва гормонів, тому його достатнє надходження в організм життєво важливо.

Хімічний склад скумбрії теж дуже різноманітний - сюди входять і мікроелементи, і жирні кислоти, і вітаміни:

  • Скумбрію називають макреллю завдяки жирним поживним речовинам.
  • Шляхетна риба - тому що про смак її ніхто ніколи не посперечається.
  • Різноманітна - з неї готують сотні різних страв, особливо там, де виловлюють.
  • Вона багата фосфором і калієм. У неї є фтор, сірка та цинк, яких завжди бракує організму. Хлор і марганець - в середній кількості. Натрій - в найменшій кількості присутній.
  • Скумбрія має нізку елементів і вітамінів, таких як В12, РР і групою А і С.

При цьому треба розуміти, що вся користь зберігається тільки в необробленій рибі, тобто, тій, яка була або засолена, або заморожена.

 
Рулет зі скумбрії з овочевою начинкою: покроковий рецепт PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Рулет зі скумбрії з овочевою начинкою: покроковий рецепт

 

Не чекайте свята, щоб порадувати рідних — влаштуйте його на найближчих вихідних.

Рецепт для всіх, хто не втрачає можливості поповнити колекцію святкових страв смачним рецептом. Рулет зі скумбрії з овочами — універсальне частування на урочистий стіл. Може виступати і як основна страва, і в ролі яскравої холодної закуски, інформує Ukr.Media.

Рибу для рулету вибирайте побільше: готова страва вийде привабливішою, її зручніше буде нарізати.

Скумбрію солити не потрібно, бо для маринування ми використовуємо соєвий соус, а він сам по собі вже солоний. Замість соєвого соусу з лимонним соком рибу можна замаринувати в гірчиці — просто змастіть нею філе. Смак скумбрії стане пікантніший, з приємною гостротою.

Інгредієнти

  • Скумбрія — 800 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Петрушка -0,5 пуч.
  • Соєвий соус -2 ст. л.
  • Соняшникова олія — 2-3 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Розморозьте рибу, по спинному плавнику зробіть поздовжній розріз, черево залиште цілим. Видаліть нутрощі, плівки, видаліть голову, хребет і кістки. Отримане філе полийте лимонним соком і соєвим соусом, залиште на 20 хвилин маринуватися.

  2. Моркву натріть, цибулю наріжте тонкими півкільцями, болгарський перець — смужками. Відправте овочі на сковороду, розігріту з рослинною олією, посоліть, поперчіть за смаком, обсмажте до напівготовності.
  3. Запашні овочі викладіть на рибне філе, посипте подрібненою петрушкою, ущільніть ложкою начинку, згорніть філе в рулет.

  4. Перенесіть рулет на складений у 2 шари та змащений олією лист фольги. З'єднайте краї фольги, сформуйте згорток у вигляді цукерки.

  5. Відправте рулет в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Навряд чи хто-небудь за столом відмовиться від цього ароматного частування. Приємного апетиту!

 
Смачний торт «Наполеон» по-новому PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачний торт «Наполеон» по-новому

Цей торт ще називають ще «Афганський Наполеон».

 

 

Торт для тих хто любить торт "Золотий ключик" або "Київський торт", інформує Ukr.Media.

Цей торт ще називають ще «Афганський Наполеон».

Тісто

  • Борошно 550 Гр
  • розпушувач 1,5 чайні ложки
  • Маргарин (масло можна) 300 Гр
  • Сметана 200 Гр
  • Жовтки 6 шт
  • Прошарок безе:
  • Білки 6 шт
  • Цукор 270 Гр
  • Волоський горіх 200 Гр

Крем

  • Вершкове масло 500 Гр
  • Варене згущене молоко 1 банка
  • Згущене молоко свіже 1 банка

Приготування

Додаємо 1,5 чайної ложки розпушувача в борошно і перемішуємо.

В окрему місткість кладемо більшу частину борошна і перетираємо разом з маслом або маргарином. Після додаємо борошно і перетираємо руками в однорідну масу.

Збиваємо шість жовтків віночком і додаємо сметану, збиваємо до однорідної, рідкої маси. Отриману рідину додаємо в борошно і збираємо все тісто в грудку.


Отримане тісто-грудочку обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на пів години.

Поки тісто відпочиває в холодильнику, збиваємо в блендері/міксері 6 білків, до стійких піків, віночок продовжує працювати на середній швидкості, а ми потрохи додаємо цукор. Збивати до густої маси.

Волоський горіх мелемо в блендері до стану крихти й з'єднуємо з білковою масою і перемішуємо.

Готове тісто дістаємо з холодильника, вимішуємо його в середню ковбаску і ділимо на 7 рівних частин. Кожну з частин розгортаємо в корж відразу на пергаментному папері. Після готові коржі вирізаємо з допомогою кришки або формочки у 23 см. З залишків тіста, вийде ще один 8 корж.


6 коржів змащуємо білковим прошарком і випікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 С.

Поки печуться коржі приготуємо крем.

Збиваємо вершкове масло до однорідної маси, додаємо варене згущене молоко такої ж температури, як і масло, збиваємо і додаємо звичайне згущене молоко, продовжуючи збивати.

Коли всі коржі готові й охололи збираємо торт.

На дно, де будемо його збирати, трохи змащуємо кремом.

Кладемо перший корж і перемазуємо його кремом.

І так збираємо весь торт.

Самим останнім кладемо корж без безе, трохи придавлюємо і змащуємо боки й верх кремом.

Останній корж (із залишків) мелемо в крихту і прикрашаємо боки торта.


Готовий торт залишаємо просочуватися на столі на всю ніч.

Приємного апетиту!

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 63
Баннер
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер