Сегодня : 10 декабря, 2019 года, вторник
Баннер
Баннер
Кулинария
Картопля запечена в медовому соусі зі сметаною та хроном PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Картопля запечена в медовому соусі зі сметаною та хроном

Завдяки медовому соусу картопля набуває нових смакових відтінків.

Весь секрет цієї страви у меді, який у тому числі можна замінити кленовим сиропом, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • картопля — 6 шт.,
  • рослинна олія — 2 ст. л.,
  • мед (рідкий) — 1 ст. л.,
  • паприка (мелена) — 0,5 ч. л.,
  • базилік (сушений) — 2 ч. л.,
  • сіль за смаком.

Приготування

Картоплю очистить і наріжте часточками.

У склянку додайте олію, мед, спеції та сіль. Добре перемішайте віночком або вилкою.

Викладіть картоплю в форму для запікання і полийте зверху соусом: сметана (4 столові ложки), готовий хрін в баночці (1 чайна ложка), сіль за смаком.

Запікайте страву в духовці при температурі 200 градусів близько 30-40 хвилин.

Все разом виходить пікантно і насичено. Приємного апетиту!

 
Ніжний і розсипчастий сирний пиріг PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Ніжний і розсипчастий сирний пиріг

За вуха не відтягнеш!

Інгредієнти

Беремо дві посудини. В одну кладемо:

  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 400-500 г сиру (2 пачки)

Все перемішуємо. Виходить досить рідке тісто, інформує Ukr.Media.

В іншу миску кладемо:

  • 3-4 склянки борошна
  • 1 пачку натертого на тертці маргарину
  • 1 чайну ложку соди
  • 1 склянка цукру

Все розминаємо руками. Виходить крихта.

Приготування

Деко змащуємо маслом. Далі найцікавіше, головне не переплутати:

  1. Тісто — крихту ділимо на дві частини. Першу частину висипаємо рівномірно на деко.
  2. Виливаємо зверху все рідке тісто, розподіляючи його рівномірно по крихті;
  3. Висипаємо залишки крихти зверху рідкого тіста, розрівнюємо.
  4. Пиріг ставимо в духовку хвилин на 20-30.

Випічка виходить дуже смачною і попереднє приготування займає буквально 15 хвилин. Вживати можна після того, як десерт остигне.

 
Як заготовити цвітну капусту на зиму PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Як заготовити цвітну капусту на зиму

 

Цвітна капуста вважається дієтичним продуктом, тому дуже важливо продовжити споживання цього корисного овоча.

Але що прикро, у свіжому вигляді зберігаються її суцвіття дуже недовго. Тому важливо заготовити їх на зиму. У цьому нам дуже сильно допоможе заморожування, інформує Ukr.Media.

Перед заморожуванням качани треба підготувати. Для чого на обробній дошці у них видаляють верхні темно-зелені листочки. Після цього качани поділяють на суцвіття.

Зайві стебла обрізають, бо вони грубі і особливого харчового значення не мають.

Потім ці суцвіття треба занурити на дві-три хвилини в киплячу воду. Процес називається бланшуванням. Після цього прийому суцвіття витягають на друшляк на п'ять хвилин, щоб вода стекла. Урожай після «лазні» розкладають на кухонному столі для остаточного підсушування.


Висушений урожай залишається тільки розкласти невеликими порціями по пакетикам або пластиковим ємностям і відправити в морозильник. Заморожену капусту використовують у приготованому відвареному вигляді, а також в ароматному супі. Тільки для страв, які готують на сковороді, капусту краще використовувати свіжу, а не морожену.

З солоної цвітної капусти виходить прекрасна закуска і доповнення до смаженої картоплі. Для соління беруть невеликі щільні качани, розбирають їх на суцвіття, як і на заморозку, кладуть в киплячу воду на дві-три хвилини. Після чого, щоб не дати суцвіттям пожовтіти, їх швидко укладають у банки, заливають розсолом: по 0,5 ч. ложки солі на 1 л води. Оптимально, якщо закладають 60 % капусти і 40 % розсолу.

 
М'ясний рулет зі смачною начинкою в духовці PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

М'ясний рулет зі смачною начинкою в духовці

На столі така закуска виглядає дуже ошатно та апетитно. Гості будуть в захваті.

Інгредієнти

  • М'ясо (краще свинина або телятина) — 1 кг,
  • Хліб — 200 г,
  • Молоко — 1 склянка,
  • Сіль, перець, спеції — за смаком,
  • Яйце сире — 2 шт.,
  • Цибулю і моркву — по 2 шт.,
  • Солоні огірки — 3 шт.,
  • Варені круті яйця — 6 шт,
  • Гриби свіжі — 0,5 кг,
  • Банка майонезу
  • Сир — 200 г

Приготування

Приготувати котлетний фарш з м'яса (можна змішати свинину і яловичину) і замоченого в молоці хліба, посолити, поперчити, приправити, додати сирі яйця і добре вимішати, інформує Ukr.Media.

На лист фольги викласти фарш шаром 1 см і розрівняти його.

Змастити фарш майонезом і посипати тертим сиром. На фарш смужками викласти обсмажені овочі, гриби, подрібнені варені яйця, нарізані шматочками солоні огірки. Можна додавати будь-які продукти, які підкаже фантазія — зелений горошок, оливки, курагу, горіхи, головне, щоб інгредієнти поєднувалися між собою.

Зверху все посипати тертим сиром. Обережно згорнути в рулет. Викласти рулет на деко, густо обмазати його майонезом і рясно посипати тертим сиром. Запікати в духовці 30 хв. Якщо хочете зробити рулет меншого розміру, то і продуктів беріть поменше, гриби можна використовувати консервовані. Виходить просто смакота!

Приємного апетиту!

 
Маринована скумбрія в банці — 4 години та смачна закуска готова PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Маринована скумбрія в банці — 4 години та смачна закуска готова

 

Спробуйте цей рецепт, вам сподобається.

Для тих, хто не може відмовитися від солоної та маринованої риби пропонуємо смачний рецепт. Будемо маринувати скумбрію в банці, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • скумбрія — 2-3 шт;
  • цибуля — 3-4 шт;
  • перець чорний — 1 ч.л;
  • сіль — 3 ст.л;
  • цукор — 1 ст.л;
  • оцет — пів склянки;
  • олія рослинна — пів склянки;
  • зелень за бажанням
  • лавровий лист за бажанням

Приготування

Беремо 2 скумбрії. Якщо рибка маленька, то можна взяти і 3 штуки. Нам потрібно випатрати рибу, зрізати хвости, плавники і голови. Ретельно промиваємо скумбрію холодною водою і ріжемо шматочками.


Також нарізаємо кільцями 3-4 цибулини середніх розмірів.

Готуємо маринад. У мисці змішуємо 1 склянку кип'яченої теплої води, 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру. Додаємо пів склянки рослинної олії пів склянки оцту 9%.

Тепер кладемо в маринад чорний мелений перець. Гарненько розмішуємо маринад, щоб цукор і сіль розчинилися (саме тому краще використовувати теплу воду). Чекаємо, коли маринад повністю охолоне.

А тепер про сам процес засолювання. Беремо чисту банку або яку-небудь іншу підходящу ємність і викладаємо шарами: риба, цибуля, потім знову риба і цибуля. Можна за бажанням додати лавровий лист, зелень і 3-4 горошини перцю. Заливаємо маринадом.

Важливо: маринад зазвичай не покриває всю рибу, тому потрібно поставити зверху який-небудь гніт. Залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Потім прибираємо маринуватися в холодильник.

Через 4 години рибка готова. За цей час вона відмінно встигаємо промаринуватися і просолитися, смак виходить просто неймовірний, трохи кисло-солодкий навіть. Так що спробуйте цей рецепт, вам сподобається! Приємного апетиту!

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 3 из 64
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер