Сегодня : 11 июля, 2020 года, суббота
Баннер
Баннер
Кулинария
Незвичайний австрійський торт «Захер» ніжний і ароматний, з насиченим шоколадним смаком PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Незвичайний австрійський торт «Захер» ніжний і ароматний, з насиченим шоколадним смаком

Незвичайно смачний торт «Захер» виходить настільки ніжним і ароматним, з насиченим шоколадним смаком, що ви дуже захочете приготувати його знову.

Незвичайно смачний торт «Захер» виходить настільки ніжним і ароматним, з насиченим шоколадним смаком, що ви дуже швидко захочете приготувати його знову. Зробити це досить просто, потрібно лише покроково змішати інгредієнти, випекти бісквіт, змастити його конфітюром, полити глазур'ю і смачний торт готовий!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця — 6 шт.
  • цукровий пісок-180 г
  • чорний шоколад (56%) — 150 г
  • пшеничне борошно (обов'язково вищого сорту) — 150 г
  • вершкове масло (за жирністю 82%) — 120 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • дрібна кухонна сіль — щіпка
  • лимон — 1 кільце

Для прошарку:

  • абрикосовий конфітюр (джем або варення) 200 г

Для шоколадної глазурі:

  • чорний шоколад (56% і більше) — 150 г
  • вершки (за жирністю 10-20%) — 100 мл
  • традиційне вершкове масло — 50 г

Рецепт приготування

Крок 1: Готуємо тісто для торта, інформує Ukr.Media.

Тісто для «Захера» складається з багатьох інгредієнтів, тому будемо готувати його покроково. Насамперед поламаємо чорний шоколад на невеликі шматочки, щоб він швидше розтанув.

Будемо розтоплювати шоколад на водяній бані. Для цього наберемо в маленьку каструлю гарячу воду і поставимо її на повільний вогонь. Зверху поставимо вогнетривкий посуд зі шматочками шоколаду. Зверніть увагу, що вода не повинна торкатися дна посуду з шоколадом. Періодично помішуючи шоколад силіконовою лопаткою, розтопити його до однорідної маси. Потім приберемо шоколад з водяної бані й трохи остудимо.

Крок 2: Збиваємо вершкове масло з цукром

Поки остигає шоколад, змішаємо в глибокій мисці або піалі розм'якшене вершкове масло і половину цукрового піску (приблизно 90 грамів). Додамо в суміш ванільний цукор для аромату. Для цього рецепта ванільний цукор можна замінити дрібкою ваніліну або декількома краплями екстракту ванілі.

Тепер ретельно зіб'ємо суміш міксером, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.

Крок 3: Додаємо в масляну суміш яєчних жовтків

За рецептом, для тіста нам знадобиться 6 яєць. Акуратно відокремимо жовтки від білків.

Додамо всі жовтки в суміш з вершкового масла і половини цукру.

Знову зіб'ємо інгредієнти міксером до однорідної густої маси.

Крок 4: Додаємо розтоплений чорний шоколад

Тепер додамо до решти інгредієнтів розтоплений на водяній бані шоколад. Щоб жовтки не згорнулися, будемо вводити шоколад тонкою цівкою, одночасно збиваючи суміш міксером. Або як варіант, можна додавати шоколад невеликими порціями в кілька прийомів. Головне, щоб шоколад не був дуже гарячим і яйця не згорнулися.

Доведемо масу до однорідної консистенції.

Крок 5: Збиваємо білки з цукром, що залишився, до стійкої піни

Для цього рецепта нам необхідно дуже ретельно збити білки. Вони не повинні виливатися з піали й відмінно тримати форму. Щоб отримати необхідний результат, будемо дотримуватися наступних правил: посуд і вінчики міксера повинні бути абсолютно сухими й чистими, білки краще попередньо охолодити. Спочатку гарненько зіб'ємо білки за допомогою міксера, додавши до них щіпку дрібної солі й кілька крапель натурального лимонного соку, щоб вони швидше збилися.


Коли маса побіліє й істотно збільшиться в розмірі, поступово введемо другу половину цукру (90 грамів), продовжуючи при цьому збивати білки.

Крок 6: Вводимо збиті білки в шоколадну суміш

Тепер будемо додавати збиті білки в шоколадну масу, перемішуючи суміш силіконовою лопаткою знизу вгору. Рецепт вимагає особливої акуратності при змішуванні білків з іншими інгредієнтами. Робити це потрібно дуже повільно плавними рухами, щоб білки не впали.

Готова суміш повинна бути однорідного кольору і консистенції.

Крок 7: Додаємо в тісто просіяне борошно

Тепер будемо вводити в тісто пшеничне борошно. Щоб тісто вийшло повітряним, попередньо просіємо борошно через дрібне сито. Будемо додавати борошно в кілька прийомів, акуратно перемішуючи тісто лопаткою, як зазначено в рецепті.

У результаті повинно вийти однорідне ніжне тісто приємного кавового кольору.

Крок 8: Випікаємо корж для торта

Дно форми для випічки застелити пергаментним папером. Боки форми змастити шматочком вершкового масла, щоб корж не пригорів і легко відокремився від форми. Для цього рецепта краще використати роз'ємну форму діаметром 22 сантиметри, щоб готовий корж було легко і зручно дістати. Акуратно перекладемо тісто з піали в підготовлену форму. Розрівняти тісто лопаткою, щоб корж вийшов рівним. Тепер швидко прокрутимо форму за годинниковою стрілкою і відразу поставимо його в розігріту духовку. Цей прийом потрібен для того, щоб корж під час випікання не піднявся посередині й був однакової висоти.

Будемо випікати корж при температурі 180 градусів приблизно 25-35 хвилин. Час приготування залежить від розміру форми для випічки та особливостей вашої духовки. Тут потрібно бути дуже уважним, щоб не пересушити корж в духовці. Бісквіт для цього класичного рецепта повинен бути м'яким і повітряним. Готовність коржа перевіримо сірником або дерев'яною шпажкою. Застромимо її в бісквіт. Якщо на шпазі немає тіста і вона повністю суха, корж готовий. Дістанемо його з духовки та повністю остудимо при кімнатній температурі.

Крок 9: Готуємо абрикосовий конфітюр

У класичний рецепт «Захера» входить конфітюр з абрикосів. Конфітюр відрізняється від джему більш щільною консистенцією і відмінно підходить для прошарку тортів. Втім, і звичайний джем або варення теж підійдуть. В такому випадку краще використовувати рідке варення, без шматочків фруктів. Для більш гладкої консистенції можна збити конфітюр міксером.

Крок 10: Формуємо торт «Захер»
Остиглий бісквіт акуратно розрізати за допомогою ножа або товстої міцної нитки на два коржі однакової висоти.


Викладемо один корж на велику плоску форму. Рясно змазати бісквіт абрикосовим конфітюром.

Накриємо корж другою половиною бісквіта. Так само змажемо верх і боки торта конфітюром з солодких абрикосів. Поки ми будемо готувати для торта глазур, поставимо його в холодильник, щоб конфітюр застиг.

Крок 11: Готуємо шоколадну глазур
Поламаємо якомога дрібніше шоколад. У класичному рецепті для торта і глазурі використовують чорний шоколад з вмістом какао не менше 56%. Тому чим більше відсотків какао в шоколаді, тим краще.

У невеликій каструльці підігріємо вершки з додаванням вершкового масла. Маса повинна сильно нагрітися, щоб масло повністю розтануло, але не закипіти. Знімемо її з вогню і заллємо подрібнений шоколад.


Будемо помішувати суміш, поки чорний шоколад повністю не розтопиться. Глазур за цим рецептом повинна вийти однорідна, глянцева і досить густа. Якщо вона вийшла у вас не занадто густою, її можна трохи потримати в холодильнику, щоб вона загусла.

Крок 12: Поливаємо торт шоколадною глазур'ю

Повністю покриємо теплою глазур'ю готовий торт і поставимо його в холодильник до повного застигання. Через 8 годин торт просочиться, і його можна буде подавати до столу.

Крок 13: Подача

Традиційно «Захер» подають зі збитими вершками. Можна збити їх самостійно (для цього жирність вершків повинна бути більш як 30%, або скористатися готовими вершками з балончика. Також їх можна замінити кулькою пломбіру. Прикрасити торт можна свіжими ягодами й листочками м'яти.

Смачного!

 
Курячі ніжки: два цікавих рецептів на свято і на будні PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Курячі ніжки: два цікавих рецептів на свято і на будні

Вечеря вихідного дня чи веселе новорічне застілля, цікаво приготовлена курка доречна буде скрізь.

Ми пропонуємо вам два дуже вдалі рецепти на будь-який випадок життя! Курка у кращих східних традиціях! Густий, запашний, медово-пряний, йогуртово-ніжний і томатно-пікантний одночасно соус зробить і з куркою, і з овочами щось неймовірне. Порція на одного — щедра і ситна, інформує Ukr.Media.

Курка і кокос — поєднання, яке дуже люблять в Азії. Найчастіше м'ясо просто тушкують у кокосовому молоці, додають його в кляр або каррі. Курка в кокосі готується дуже соковитою, з апетитною солодкуватою скоринкою.

Курячі стегенця з овочами у фользі

Інгредієнти

  • 3 окосту
  • 6 картоплин
  • 3 болгарських перців
  • 3 помідори
  • 3 зуб. часнику
  • 1 качан кукурудзи
  • 1 перець чілі
  • 3 ст. л. йогурту
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. меду
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 ст. л. ложка каррі
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії

Приготування

  1. Приготуйте соус-маринад. Для цього змішайте йогурт, томатну пасту, мед, чебрець, карі, олію. Посоліть, поперчіть за смаком.
  2. Окіст без шкіри густо змастіть соусом і залиште хвилин на 30. Картоплю очистить, наріжте крупно, так само наріжте кукурудзу, помідори, болгарський і гострий перець.
  3. Підготуйте 3 листи фольги. Покладіть на кожен по окосту і по жмені нарізаних овочів, додайте кукурудзу і часник. Підверніть краї фольги конвертом.
  4. Надішліть згортки в розігріту до 190 градусів жаровню на 40 хвилин.

Курячі гомілки в кокосовій стружці

Інгредієнти

  • 6 курячих гомілок
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 4 ст. л. кокосової стружки
  • 1 яйце
  • сіль за смаком
  • 100 мл соняшникової олії
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 4 мандарини
  • 1 ч. л. імбиру
  • червоний перець за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Готуємо маринад. Змішайте сік мандаринів, соєвий соус, два види перцю і сіль. Помістіть гомілки в маринад на 6 годин і обов'язково переверніть їх через кілька годин після початку маринування. Маринад збережіть, прокип'ятіть і полийте ним курочку перед подачею.
  2. Підготуйте три глибокі тарілки для борошна, збитого яйця і кокосової стружки. Трохи підсоліть борошно та обваляйте в ньому гомілки. Потім занурте кожну в яйце та обваляйте в кокосовій стружці.
  3. Поставте жаровню розігріватися, а поки обсмажте курку на рослинній олії на розігрітій сковороді з обох боків по 5 хвилин.
  4. Змастіть форму для запікання (або лист) олією, перемістіть туди гомілки та запікайте при 200 градусах 35 хвилин.

Важливо: курячу шкіру радимо зняти, не нехтуйте цим кроком. Скоринка під час запікання в рукаві не створиться. Зайвий жир, що витопився, переб'є смак соусу та овочів.

Смачного!

 
Пишні оладки з яблуками: покроковий рецепт PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Пишні оладки з яблуками: покроковий рецепт

Пишні оладки з яблуками — прекрасний корисний сніданок, тому, що яблука зменшують жирність і шкідливість оладок.

Пишні оладки з яблуками — прекрасний корисний сніданок, тому що яблука зменшують жирність і шкідливість оладок. Наповнювач з яблук робить цю страву смачною, придає легку кислинку. Дуже смачно!

Опис приготування:

Оладки готуються дуже пишними, тому що додається розпушувач, втім замість нього можна додавати соду, погашену в оцті, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • Кисле молоко — 1 стакан
  • Розпушувач — 1 ст. ложка
  • Цукор — 3-4 ст. ложок
  • Сіль — 1 щіпка
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Яйце — 2 штуки
  • Яблуко — 1 штука
  • Олія — 2 ст. ложки (для смаження скільки знадобиться)
  • Лимон — 1 штука

Кількість порцій: 5-7

Як приготувати "Пишні оладки з яблуками"

Змішати всі сухі інгредієнти, додати цедру.

Яблука почистити й порізати дрібними кубиками.

Кисле молоко, яйця, масло і суху суміш змішати, додати яблука.

Смажити оладки з обох боків.

На серветку викласти готові оладки, щоб вбралася зайва олія.

Смачного!

 
Домашній плавлений сир: секрети приготування смачної закуски PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Домашній плавлений сир: секрети приготування смачної закуски

Це надзвичайно смачно і просто.

Плавлений сир приготувати в домашніх умовах досить легко і просто. Займе це все зовсім небагато часу, близько 10 хвилин. Такий сир після приготування ніжний, повітряний із приємним вершковим смаком. Його навіть неможливо порівняти з магазинним, адже вони дуже відрізняються. Такий сир можна використовувати для приготування бутербродів або рулетів. Також із ним можна експериментувати, додаючи в нього різні інгредієнти. Наприклад, ви можете зробити сир із зеленню або беконом, з паприкою, ковбасою або грибами. Все залежить від вашого смаку і фантазії. Одне залишиться незмінним — такий сир буде дуже смачний, інформує Ukr.Media.


Необхідні продукти

  • 500 грамів сиру
  • 60 грамів вершкового масла
  • півчайної ложки солі
  • півчайної ложки соди
  • 1 куряче яйце

Починаємо приготування

  1. Сир кладемо в миску і збиваємо блендером до однорідної маси. Потім перекладаємо в каструлю, додаємо яйце, соду і сіль, все перемішуємо. Важливо! Каструлю необхідно використовувати з нержавіючої сталі, емальована не підійде!
  2. Каструлю ставимо на плиту на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варимо сир. Доводимо масу до рідкого стану і додаємо вершкове масло.
  3. Постійно помішуючи, доводимо суміш до однорідного стану і кипіння. Потім знімаємо з вогню.
  4. Періодично помішуючи сир, трохи охолоджуємо його, а потім розливаємо по формах. Прибираємо в холодильник до повного застигання.

Готовий сир подаємо, намазавши на смачний хліб. Смачного!

 
Салат «Фаворит» — оригінальна і дуже смачна закуска PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Салат «Фаворит» — оригінальна і дуже смачна закуска

Продукти доступні, а салат готується досить швидко, не складно.

Рецепт оригінального салату, який вам обов'язково сподобається! Саме з яловичиною такий салат найсмачніший! Наявність інших інгредієнтів підкреслює оригінальність смаку закуски. Такий салатик сподобається і вашим гостям: своєї ситністю, м'якістю і ніжністю, інформує Ukr.Media.

Волоські горіхи додадуть салату якусь родзинку, і дуже його прикрасять! Попередня підготовка мінімальна: зварити яйця і м'ясо. Зробіть це з вечора, а з ранку приготуйте салат і дайте йому настоятися до вечора: ось і весь процес.

Необхідні інгредієнти

  • яловичина (варена) — 350 грамів,
  • курячі яйця — 5 штук,
  • огірки солоні — 150 грамів,
  • маслини — 150 грамів,
  • твердий сир (тертий) — 200 грамів,
  • ріпчаста цибуля — 1 штука,
  • горіхи (волоські) — 100 грамів,
  • майонез — 150 грамів.

Як приготувати салат на свято «Фаворит»:

  1. Яловичину промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, дістаємо з води та даємо охолонути.
  2. Зварені круто яйця (заздалегідь відварюємо, охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи) ділимо на білки та жовтки.
  3. Білки натираємо на грубій тертці, жовтки тремо на дрібній тертці.
  4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо її в миску, заливаємо гарячою водою, щоб пішла гіркота, і цибуля стала м'якою.
  5. Порада. Буде дуже смачно, якщо цибулю не просто залити гарячою водою, а замаринувати.
  6. Твердий сир тремо на грубій тертці.
  7. Солоні (або мариновані) огірки нарізаємо дрібними кубиками. Краще використовувати хрусткі мариновані огірки з банок, які закривали на зиму: в магазинній консервації надмірно багато оцту.
  8. Маслини без кісточок нарізаємо дрібно, 7 маслин залишаємо для декору.
  9. 10 волоських горіхів відкладаємо для декору, інші подрібнюємо в блендері. Більш смачні попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи: страва стає більш ароматною.
  10. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками.
  11. Роз'ємне кільце ставимо на блюдо і починаємо збирати салат. Викладаємо м'ясо, розрівнюємо і промазуємо майонезом, із цибулі зливаємо воду через сито, викладаємо її рівним наступним прошарком.
  12. На цибулю викладаємо солоні огірки, промазуємо майонезом. Викладаємо білки, промазуємо майонезом.
  13. Далі йдуть маслини, потім волоські горіхи і промазуємо майонезом.
  14. Викладаємо тертий сир, робимо густу сіточку з майонезу.
  15. Посипаємо жовтками рівним прошарком і ставимо салат у холодильник на 4-5 годин.
  16. Знімаємо кільце, зверху наносимо велику сіточку з майонезу і робимо коло по всьому краю.
  17. У клітинки сітки, в шаховому порядку, викладаємо залишені для декору ядра волоських горіхів і маслини.

Салат вийшов красивим! Відмінна подача! Смакові поєднання продуктів у салаті роблять його, насамперед, оригінальним і дуже смачнима! Салат на свято стане справжньою прикрасою будь-якого столу: та й зробити його просто, легко і досить швидко.

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 5 из 68
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер