Сегодня : 10 декабря, 2019 года, вторник
Баннер
Баннер
Кулинария
Варення зі сливи без кісточок на зиму — простий рецепт PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Варення зі сливи без кісточок на зиму — простий рецепт

 

Хочу представити вам сьогодні свій улюблений рецепт джему з сливи без кісточок на зиму. Мінімум метушні для чудового результату!

Наш сливовий садок зовсім крихітний, але дуже рясно плодоносить. З відбірної твердої сливи я варю сливове варення без кісточок і закриваю на зиму компот. Більш м'які, зовсім зрілі плоди з додаванням невеликої кількості недостиглих - ідеальна сировина для варіння джему, інформує Ukr.Media.

Я не люблю джем однорідної консистенції, не подрібнюю сировину блендером, не видаляю шкурки у сливи. Мені подобається саме цей, наведений нижче, простий рецепт.

Загальні правила приготування джему із слив

Найбільша кількість пектину міститься в недостиглих плодах. Тому для приготування варення зі сливи желеподібної консистенції густої ми будемо дотримуватися простого правила: чверть плодів повинні бути недозрілими.

Для варіння найбільш придатною є низька широка посудина, бажано з товстим дном.

За раз слід варити невелику кількість - до одного літра. Рідина при цьому методі варіння швидко випарується. Цукор не перетвориться в перегорілу масу темного кольору, готовий продукт вийде відмінної якості не тільки на смак, але і на колір.

Воду додавати не слід - дозрілі і перестиглі плоди виділять достатньо необхідної для успішного варіння рідини.

Готувати джем слід на великому і середньому полум'ї. Або, кажучи по іншому, при високому і середньому температурному режимах. При таких умовах пектин не руйнується і готовий продукт отримує свою дивну консистенцію.

Зварений джем розливаємо по стерильних баночках, закатуємо стерильними кришками. Відправляємо на самостерилізацію під теплу ковдру. Остиглі баночки відправляємо на зиму в льох, комору або прохолодні антресолі.

Простий рецепт джему з сливи без кісточок на зиму

Даю для зручності розрахунок на 100 грам слив без кісточок, а ви перерахуйте на свою кількість плодів. Джем виходить дивовижно смачним, густим, не перевареним.

Інгредієнти

  • 100 г сливи без кісточок (75 г зрілих і 25 г недостиглих плодів);
  • 100 г цукрового піску.

Як приготувати

Гарненько промити фрукти у проточній воді, відібрати тільки відповідні, не забувати про співвідношення стиглих і недозрілих фруктів. Розділити ножем або розламати сливи по борозенці, видалити кісточки.

Засипати отриману сировину без кісточок цукровим піском.

На замітку

Якщо соку відразу виділиться багато, то можна поставити ємність, призначену для варіння джему, на невелике полум'я, використовуючи розсікач - так цукровий пісок розчиниться ще швидше.

Якщо у вас великий урожай і сливи багато, то я все одно раджу варити її невеликими порціями - якість джему буде набагато вище. Відливаємо приблизно один літр сливової маси, варимо на великому вогні до закипання, а потім на середньому вогні. Киплячий джем постійно помішуємо. Загальний час варіння після закипання - приблизно десять хвилин.

Проба на готовність - крапелька на блюдце. Коли вона тримає форму - то можна вимкнути вогонь!

Готовий джем з сливи розливаємо по банках.

 
Смачна баклажанна ікра на зиму PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачна баклажанна ікра на зиму

Мамин рецепт!

Баклажанна ікра на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 кг
  • помідори - 1,5 кг
  • цибуля — 1 кг
  • морква - 1 кг
  • перець солодкий болгарський - 1 кг
  • гострий перчик - 2 стручки
  • сіль - 3 ст. л. без гірки
  • цукор - 1 ст. л. без гірки
  • рослинна олія

Приготування:

  1. Баклажани помити, порізати кубиками. Посипаємо 5 столовими ложками солі і заливаємо водою так, щоб баклажани були повністю покриті. Через 40 хвилин зливаємо воду, промиваємо баклажани від солі, віджимаємо від зайвої води і обсмажуємо на великій сковороді з рослинною олією.
  2. Перекладаємо баклажани у велику каструлю.
  3. Дрібно порізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії і висипаємо до баклажанів.
  4. Моркву натерти на середній тертці і обсмажити на рослинному маслі. Також додаємо до баклажанів.
  5. Солодкий перець, чистимо від насіння і нарізаємо кубиками, обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо до баклажанів.
  6. Помідори нарізаємо кубиками, трохи протушкувати на сковорідці додаємо до інших овочів. Добре перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо гострий перець.
  7. Варимо ікру на маленькому вогні, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин.
  8. Розкладаємо готову баклажанну ікру по гарячих стерилізованим банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо, перевертаємо, закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо при кімнатній температурі.
 
Смачна баклажанна ікра на зиму PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачна баклажанна ікра на зиму

Мамин рецепт!

Баклажанна ікра на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 кг
  • помідори - 1,5 кг
  • цибуля — 1 кг
  • морква - 1 кг
  • перець солодкий болгарський - 1 кг
  • гострий перчик - 2 стручки
  • сіль - 3 ст. л. без гірки
  • цукор - 1 ст. л. без гірки
  • рослинна олія

Приготування:

  1. Баклажани помити, порізати кубиками. Посипаємо 5 столовими ложками солі і заливаємо водою так, щоб баклажани були повністю покриті. Через 40 хвилин зливаємо воду, промиваємо баклажани від солі, віджимаємо від зайвої води і обсмажуємо на великій сковороді з рослинною олією.
  2. Перекладаємо баклажани у велику каструлю.
  3. Дрібно порізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії і висипаємо до баклажанів.
  4. Моркву натерти на середній тертці і обсмажити на рослинному маслі. Також додаємо до баклажанів.
  5. Солодкий перець, чистимо від насіння і нарізаємо кубиками, обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо до баклажанів.
  6. Помідори нарізаємо кубиками, трохи протушкувати на сковорідці додаємо до інших овочів. Добре перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо гострий перець.
  7. Варимо ікру на маленькому вогні, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин.
  8. Розкладаємо готову баклажанну ікру по гарячих стерилізованим банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо, перевертаємо, закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо при кімнатній температурі.
 
Плов в казані на вогнищі PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Плов в казані на вогнищі

Плов — це завжди дуже смачно, а якщо він зроблений в казані на вогнищі, то це буде смачно подвійно!

Час приготування: 90 хвилин

Плов в казані на вогнищі готують майже також, як і на плиті, але є свої нюанси. Цей рецепт покроково допоможе приготувати ароматний, розсипчастий плов з м'ясом і рисом басматі в похідних умовах. Особливих пристосувань для готування не потрібно — казан з кришкою, харчова фольга, тринога для казана або кілька цеглин, щоб спорудити імпровізоване вогнище, інформує Ukr.Media.

На приготування знадобиться 90 хвилин, зазначених у рецепті інгредієнтів вийде 6-8 порцій.

Інгредієнти:

  • м'ясо — 600 г;
  • рис басматі — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 2-3 шт.;
  • морква — 2-3 шт.;
  • олія — 150 мл;
  • куркума — 2 ч. ложки;
  • зіра — 2 ч. ложки;
  • перець чилі — 2 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • помідори чері — 5-6 шт.;
  • кольоровий перець, лавровий лист, солодка паприка, сіль.

Встановлюємо казан над розжареним вугіллям, наливаємо на дно рослинну олію. Ріжемо цибулю півкільцями, кладемо в розігріту олію, обсмажуємо, помішуючи, кілька хвилин.

До цибулі додаємо порізану брусочками моркву, обсмажуємо овочі 10 хвилин, не закриваємо кришкою!До обсмажених овочів додаємо порізане великими шматками м'ясо без кісток — підійде свинина, молода яловичина, телятина.М'ясо обсмажуємо кілька хвилин, щоб воно трохи покрилося золотистою скоринкою.Далі насипаємо мелену куркуму, зіру, 1-2 чайні ложки меленої солодкої паприки, свіжозмелений кольоровий перець за смаком.Перемішуємо спеції з м'ясом і овочами.Відміряємо потрібну кількість рису, висипаємо крупу у казан рівним шаром.Зверху кладемо кілька помідорів чері, головку часнику в лушпинні, перці чилі цілком.Далі наливаємо воду так, щоб вона піднялася над вмістом приблизно на 2 сантиметри.

Потім насипаємо кухонну сіль за смаком, накриваємо казан фольгою, складеною в декілька шарів, так, щоб фольга щільно закривала його і допомагала зберігати пар, закриваємо казан кришкою. Готуємо приблизно 1 годину, підкладаємо жар, щоб процес варіння не зупинявся. Подаємо плов гарячим зі свіжими овочами або овочевим салатом. Приємного апетиту.

 
Скумбрія "холодного копчення" в домашніх умовах PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Скумбрія "холодного копчення" в домашніх умовах

Солона скумбрія дуже ніжна і соковита, до того ж її можна приготувати на будь-якій кухні. А головне швидко і лише з натуральних продуктів.

Щоб надати легку димну нотку рекомендуємо додати в маринад трохи каррі, копченої паприки або навіть 100 мл віскі, що володіє подібною нотою. Не забудьте додати трохи цукру: він посприяє просоченню риби повністю, до кісток, а також вбереже її від надмірної солоності. Вийде і закуска, і друге. Втім, про всі плюси солоної риби ви точно знаєте. Залишається тільки приготувати її, інформує UkrMedia.

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 3 шт.
  • Вода - 1 л
  • Лушпиння з 5 цибулин.
  • Чорний чай - 2 ст. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Суміш перців - за смаком
  • Спеції (карі, паприка) - за смаком

Приготування:

  1. Почистіть тушки риб і обріжте їм голови. Дайте скумбрії трохи підсохнути на паперовому рушнику.
  2. Готуємо маринад. Доведіть воду з цибулевим лушпинням до кипіння і проваріть до насиченого кольору. Тримайте на вогні ще 5 хвилин, а потім залиште на 10 - настоятися.
  3. Додайте чай, сіль, цукор, перець і інші спеції за смаком (наприклад, каррі або копчену парприку) і знову доведіть маринад до кипіння. Зніміть з вогню і залиште остигати.
  4. Підготуйте пляшку для засолювання. Використовуйте звичайну пластикову для трьох риб або кожної риби окремо. Зріжте верх. Потім укладіть скумбрію хвостом вгору, або ж в інший зручний посуд, залийте її розсолом і залиште в холодильнику на 3 дні. Насичений смак і колір гарантовані!

Скумбрія - благородна риба. Перед її насиченим смаком складно встояти. Якщо бажаєте, щоб шкіра, нігті та волосся залишалися міцними і здоровими, обов'язково додайте цей продукт в меню: у скумбрії ідеально поєднуються жирні кислоти, які за це відповідають. Замініть пару м'ясних страв на страви з скумбрії - ви не пошкодуєте!

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 6 из 64
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер