Сегодня : 10 декабря, 2019 года, вторник
Баннер
Баннер
Кулинария
Літні смаколики: крем-суп з кабачків PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Літні смаколики: крем-суп з кабачків

Якщо ви ще не пробували такий суп — терміново виправляйте ситуацію.

Якщо ви ще не пробували такий суп — терміново виправляйте ситуацію. Абсолютно всі супи пюре готуються непристойно швидко, а смак виходить просто приголомшливий, інформує Ukr.Media.

Зараз літо, а значить великий вибір овочів, з яких можна приготувати суп пюре. Готового рецепту немає, тут все дуже просто — кабачки, картопля, цибуля, часник, молоко, вершки та спеції за смаком. Чого більше, чого менше — вирішувати тільки вашим смаковим рецепторам. Головне знати базове правило, що, як і в якій послідовності.

Інгредієнти:

  • 3 кабачки
  • 1 картоплина
  • 50 г вершкового масла
  • 2-3 столові ложки рослинної олії
  • 100 г вершків
  • 1 цибулина не великий
  • 2 зубчики часнику
  • 2 склянки молока (дивіться по ситуації)
  • 2 склянки бульйону (дивіться по ситуації)

Приготування:

У казанчику/ронделі/каструлі розтопити вершкове масло і рослинну олію. Обсмажити трохи цибулю і часник, смажити з ретельністю і до коричневого кольору не потрібно, пам'ятайте, смак супу повинен бути ніжним, без яскраво виражених акцентів.

Потім додати овочі, смачно виходить, коли кабачків більше, приблизно у такій пропорції — 3 кабачки та 1-2 картоплі. Гарненько всі овочі змішати між собою і залити молоком і бульйоном, який сміливо можна замінити на просту воду. Рідини повинно бути стільки, щоб овочі були занурені в неї на 1 палець, не більше. Довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь, закрити кришкою і варити 7-10 хвилин до готовності.

Потім суп перетерти зануреним блендером або в комбайні.

Попередньо частину рідини злийте, але не виливайте, вона може стати в нагоді.

Після того, як суп стане однорідним, поверніть його на вогонь, додайте вершки, грам 100 і поперчіть. Якщо суп густий, додайте ще рідину. Як тільки почне закипати — вимикайте, суп готовий.

Добре подавати з сухариками або часниковим хлібом.

Приємного апетиту!

 
Смачна шинка з індички в домашніх умовах: рецепт PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачна шинка з індички в домашніх умовах: рецепт

Це найкраща альтернатива продукту з магазину.

Інгредієнти:

  • Стегно індички/курки — 1,5 кг
  • сіль і спеції (мелений червоний перець, сухий часник, хмелі-сунелі) — за смаком
  • рослинна олія — 1 ч. л.

Приготування шинки:

  1. Акуратно зняти шкіру зі стегенець і зрізати м'ясо-індичатину. Шкіру і м'ясо обмити та обсушити паперовим рушником.
  2. Обробну дошку застелити целофановою плівкою, а зверху розкласти шкіру трохи внахлест, так, що б вона закривала всю поверхню дошки.
  3. Приготувати м'ясний фарш: видалити з м'яса всі плівки та висмикнути сухожилля. М'ясо дрібно нарізати на кубики. Посолити, додати спеції та ретельно вимісити руками.
  4. На середину обробної дошки, покритою шкірою, викласти весь фарш, ущільнити його та акуратно закрити шкірою з одного боку (допомагаючи руками через целофанову плівку).
  5. Повернути дошку на 180 градусів і закрити фарш шкірою з іншого боку. Целофановою плівкою обернути шинку і сформувати її за розмірами форми, в якій будемо запікати.
  6. Розстелити на столі алюмінієву фольгу, змастити рослинною олією та акуратно перекотити на неї шинку з целофанової плівки. Загорнути у фольгу шинку.
  7. Розстелити знову на столі алюмінієву фольгу і покласти на неї шинку у фользі швом вниз. Ретельно загорнути фольгу і перекласти шинку у форму для запікання.
  8. Поставити форму в холодну духовку і запікати при температурі 200 градусів 1-1,5 години. Дістати форму з духовки, покласти зверху вантаж і залишити на столі на 2 години для охолодження до кімнатної температури. А потім поставити в холодильник ще на 4 години.
  9. Дістати форму з холодильника. Зняти вантаж. Витягнути з форми та акуратно перекласти шинку з індички на блюдо.
  10. Гострим ножем нарізати шинку, покласти на тарілку, додати свіжі помідори та солоні огірочки. Все готово!
 
Смачне та ароматне абрикосове варення "п'ятихвилинка" PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачне та ароматне абрикосове варення "п'ятихвилинка"

Дуже доречне в холодний зимовий день до чашки чаю.

Цей рецепт допоможе приготувати смачне абрикосове варення "п'ятихвилинка" з ніжними половинками абрикосів, яке так приємно відкрити за чашкою ароматного чаю, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 2,5 кг.
  • Цукор — 1,5 кг.

Приготування:

Абрикоси вимити й обсушити.

Розділити на половинки і видалити кісточки.

Скласти абрикоси в каструлю.

Засипати цукром зверху і накрити кришкою. Залишити на 3-4 години.

Коли абрикоси дадуть сік, поставити каструлю на середній вогонь і довести варення до кипіння.

Зняти піну за потреби. Варити 5 хвилин.

Варення остудити 5-6 годин, потім знову проварити 5 хвилин, знову остудити і 5 хвилин проварити. Гаряче варення розлити по чистих і сухим баночках.

Закрутити кришками і прибрати в тепло до повного охолодження.

Абрикосове варення "п'ятихвилинка" готове. Зберігати варення в прохолодному місці.

 
Смачна закуска, або ситний перекус: м'ясні "конвертики" PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Смачна закуска, або ситний перекус: м'ясні "конвертики"

Дуже легкі в приготуванні та смачні м'ясні конвертики сподобаються усім від малого до великого.

Ці м'ясні «конверти» є однією з альтернатив узбецької страви гушт нон. Вони прекрасно підходять в якості закуски або перекусу, а також є відмінною прикрасою святкового столу, інформує Ukr.Media.

Дуже легкі в приготуванні та смачні м'ясні конвертики сподобаються усім від малого до великого.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу
  • 550 г борошна
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 100 мл води
  • 1 пучок кінзи
  • 1 столова ложка цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 цибулі
  • за смаком сіль, перець
  • за смаком зіра
  • 1 зубчик часнику
  • жовток для змазування
  • за бажанням кунжут

Приготування:

У мисці змішати тепле молоко, дріжджі, цукор і розтоплене вершкове масло. Воду змішати з дрібкою солі і додати до молока. Всипати борошно і замісити тісто. Залишити тісто в тепле місце на 1 годину. Тісто має піднятися у 2-3 рази.

Для начинки змішати цибулю, фарш, сіль, зіру, чорний перець і солодку паприку. Додати роздавлений часник і кінзу, перемішати.

Тісто розділити на рівні шматочки та розкачати в прямокутний пласт. Начинку викласти ромбиком, загнути краї конвертиком і защипнути. Зверху змастити жовтком і присипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин.

Приємного апетиту!

 
Як приготувати смачні малосольні огірки за 30 хвилин PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   

Як приготувати смачні малосольні огірки за 30 хвилин

Хрусткі і ароматні малосольні огірочки — незмінний атрибут літнього столу, і навчитися робити їх мріє будь-яка господиня.

На мій погляд, це один з найпростіших і при цьому дуже ефективних рецептів приготування малосольних огірків! Огірки готуються дуже швидко, на їх приготування Вам буде потрібно не більше 30 хвилин. Вони виходять малосольні, злегка пряні, дуже хрусткі. Мені здається, це найкращий рецепт приготування малосольних огірків! Обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Огірки -1 кг.
  • Часник — 1 гол.
  • Кріп — 1 пуч.
  • Сіль — 1 ст.л.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Гвоздика — 1шт.
  • Запашний перець — 6 шт.

Приготування:

Беремо 1 кг огірків і позбавляємо їх від кінчиків. Розрізаємо кожен огірок на 8 частин, інформує Ukr.Media.

1 голівку часнику поділяємо на зубчики. Очищаємо їх від шкірки. Для більш простого чищення відрізаємо у кожної часточки нижню частину і Придавлюємо її ножем. Після цього шкірка легко відокремиться. При цьому часник почне активніше виділяти сік, що піде нам тільки на руку! Нарізаємо часточки часнику на довільні, не сильно великі шматочки.

Так само, довільно, нарізаємо 1 пучок кропу.

Беремо пакет. Особисто я використовую пакет з так званим zip lock замком, або іншими словами пакет з можливістю герметичного закривання. Якщо у Вас під рукою подібного пакета не виявилося, то ви можете скористатися звичайним, тільки я рекомендую зробити його подвійним, щоб нічого не протекло.

Перекладаємо в пакет огірки. Додаємо 1 ст.л. солі, 1 ч.л. цукру, 1 суцвіття гвоздики, запашний перець 6 шт, часник і кріп. Закриваємо пакет і як слід перемішуємо його вміст, рівномірно розподіляючи всі компоненти всередині нього. Кладемо пакет з огірками в холодильник, на 30-40 хвилин. Приблизно кожні 7 хвилин його вміст необхідно перемішувати.

По закінченню зазначеного часу огірки будуть повністю готові.

Якщо у вас є час можна приготувати також дуже легкі малосольні огіркі за класичним рецептом:

  • огірки
  • часник
  • сіль
  • звичайні трави для засолювання (чорна смородина листочки, листочки хрону, зонтичний кріп, листочки дуба або вишні за бажанням).

Брати радимо невеликі огірочки, досить міцні, краще, якщо вони будуть однаковими. Вони гарненько миються, обрізаються з країв, трави також миються, а часник — чиститься і розрізається, якщо часточки великі.

Скляні банки обдати окропом, половину трав укладається на денце і туди ж кидаються зубчики часнику. Огірочки щільно запихаються в банку і заливаються гарячим розсолом, приготованим з розрахунку дві столових ложки солі на літр води. Зверху огірки закриваються залишком трав і часником, банка накривається кришкою нещільно і ставиться просто в кімнаті.

Що приємно, практично через добу вже можна насолоджуватися результатом.

 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 9 из 64
 

Вход



ВИДЕОРЕКЛАМА:

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Баннер
Баннер